Louis van Gaal.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
27. juuni 2020, 14:13

Endine Barcelona ründaja nimetas Louis van Gaali lolliks treeneriks

Bulgaaria jalgpallilegend Hristo Stoitškov kritiseeris Argentina raadiojaamale Radio Impacto antud intervjuus treener Louis van Gaali, kes juhendas teda FC Barcelonas hooajal 1997–98.

Aastaid Kataloonia suurklubi esindanud Stoitškov süüdistab Hollandi treenerit mitme mängija karjääri kahjustamises, sealhulgas argentiinlase Juan Roman Riquelme.

"Miks Riquelme Barcelonas ei säranud? Sest tal oli loll treener nagu van Gaal. See on selge, kas pole?" sõnas bulgaarlane.

"Ta (van Gaal) tegi häid asju, mida peab tunnustama, aga paljud mängijad kannatasid tema rumaluste pärast. Riquelme polnud edukas põhjusel, kuidas van Gaal teda platsil kasutas. Sellest hoolimata nautis Riquelme esimest Barcelona aastat.

Mina nautisin tema väravaid, sööte, tegutsemist, üleasteid, aga kui tuleb keegi ja tahab ühest asjast teist leiutada... See on võimatu."

Van Gaal on Riquelmet nimetanud poliitiliseks ostuks. Barcelona maksis 2002. aastal argentiinlase eest Boca Juniorsile ka umbes 11 miljonit eurot, kuid too tegi kolme aasta jooksul Kataloonia klubi eest 30 liigamängu.

Stoitškov oli 90ndatel üks maailma parimaid ründajaid, kuid lõi pärast 1996. aastal Parmast naasmist Hispaania meistriliigas vaid seitse väravat ja langes pidevalt van Gaali soosingust välja.

"Ta tuli riietusruumi ja ütles, et siin on palju cruyffismi (viide legendaarsele hollandlasele Johan Cruyffile, kes treenis Barcelonat aastatel 1988–96 – M. T.). Muidugi ma mõtlesin, et kus on Johan ja kus oled sina. Seal oli suur vahe," pajatas Stoitškov.