Viimati sõideti võidu Mehhikos. Fotol Ott Tänaku stiilinäide.Foto: AFP/Scanpix
WRC
27. juuni 2020, 21:38

WRC hooaeg võib lõppeda alles detsembris, viimane etapp võib toimuda maailmakuulsal ringrajal

Endiselt pole selge, millal ja millises mahus Autoralli MM-sari, mille viimane etapp sõidet enam kui kolm kuud tagasi, jätkub. 

Enamik rallisid, mis MM-kalendris ees seisid, on tühistatud ning seetõttu otsitakse alternatiivseid võimalusi, kuidas hooaeg lõpuni teha. Hetkeseisuga peaks septembris toimuma Türgi ralli, oktoobris reisiksid WRC piloodid Saksamaale ning novembris Jaapanisse. Kõige täbaramas olukorras on kindlasti Saksamaa etapp, sest riigis teatati äsja, et avalike ürituste korraldamisega seotud piirangud kehtivad oktoobri lõpuni. 

Selle pärast kaalutakse MM-sarja tuua rallisid, mis tavapäraselt WRC programmi ei kuulu. Kui Läti oli hellitanud lootusi, et nende Liepaja ralli valituks osutub, siis hiljuti otsustati, et lõunanaabrid siiski etappi ei saa. Nimekirjas on järgmisena septembrikuusse planeeritav Rally Estonia ja Ypres Rally, mis toimuks oktoobris Belgias.

Saksamaa ralliajakirja Rallye teatel võib MM-sari jätkuda sügisel Itaalias, kus sõidetakse kaks etappi. Juunis toimuma pidanud Sardiinia ralli peaks nüüd toimuma oktoobris ning usutakse, et detsembri alguses sõidetakse Monza ringrajal, mis on aastakümneid võõrustanud maailma parimaid vormelipiloote.

Sealset kihutamist toetab rehvitootja Pirelli, kellest saab tulevasel hooajal WRC partner. Ajakirja sõnul on Monza ralli toimumine isegi tõenäolisem variant kui Sardiinia ralli korraldamine.