Svetlana Gnezdilov (paremal).Foto: Vida Press/Michael Kienzler
Kõmu
28. juuni 2020, 13:53

Kunagist tippkergejõustiklast süüdistatakse seksiäri juhtimises

Endist seitsmevõistlejat Svetlana Gnezdilovit süüdistatakse bordelliketi juhtimises.

Times of Israeli andmetel oli 51aastane Gnezdilov, kellele tänase päevani Israeli seitsmevõistluse rekord kuulub, Tel Avivis asuva bordelliketi juht viis aastat. Teda süüdistatakse ka välismaalt naiste prostitutsiooni tarbeks riiki toomises.

Endine kergejõustiklane arreteeriti kolm nädalat tagasi koos abikaasa ning mitme teise asjaosalisega. Akti põhjal oli aga Gnezdilov ainuke kahtlusalune, kellele süüdistus esitati. Selle põhjal juhtis ta Iisraeli suurimas linnas prostitutsiooniga tegelevat asutust massaažiteenuseid pakkuva firma pähe.

Gnezdilov palkas naisi nii Iisraelist kui ka välismaalt, sel juhul maksis ta 1000 Iisraeli seekelit ehk ligi 260 eurot vahendustasu.

Süüdistusakti põhjal töötas bordellikett süsteemselt, reeglitest rangelt kinni pidades. Iga vahetuse käigus teenindas prostituut ühte kuni 20 klienti, seejuures vahetused toimusid erinevates korterites.
 
Kui klient andis jootraha, sai sellest suurema osa endale Gnezdilov. Keti juhina on ekssportlane vastutav ka korterite leidmise ja üürimise, internetireklaamide kaudu välismaa naiste palkamise ning nende veenmises prostituudina tööle hakkamise eest.
 
Süüdistuse põhjal sisendas Gnezdilov neile, et võimudes mingisugust kahtlust ei ärataks, õpetades, kuidas kasutada valenimesid ning politsei saabumise korral toimida.
 
Gnezdilov ise eitab igasugust seost bordelliäriga.

"Bordellid pole üldse minu teema. Kogu mu maailm on pea peale pööratud, ma ei tea, kuidas see minuga juhtus," oli süüdistatu nõutu.
 
Gnezdilov sündis Ukrainas, 1996. aastal kolis ta Iisraeli, võttes ka riigi kodakondsuse. Esmalt tegi ta karjääri tõkkejooksjana, jõudes lühikesel sprindidistatntsil 2001. aastal MMile. Tiitlivõistlustel võib tema parimaks saavutuseks pidada vast Müncheni EMi 15. kohta seitsmevõistluses.
 
Korra on Gnezdilov võistelnud ka Eestis, kui 2005. aastal toimusid Tallinnas Euroopa teise liiga karikavõistlused. Toona lõi ta kaasa kaugushüppes ja 200 meetri jooksus. Tema nimel on tänini Iisraeli rekord seitsmevõistluses, 6031 punkti.