Ott Tänak mullu, veel Toyota meeskonnas.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
28. juuni 2020, 09:29

Toyota peainsener meenutas rallimeeskonna rasket algust: võimalusel ma seda uuesti ei teeks!

Toyota meeskonna peainsener Tom Fowler meenutas WRC podcast'is "Backstories" raskeid aegu, mil tiim 2017. aastal autoralli MM-sarjaga taasliitus. Selleks, et WRCs kaasa lüüa, tuli neil 15 kuuga tühjalt lehelt alustades ehitada auto, mis Monte Carlos hooaja avastardile pääseks.

Yaris WRC sai mäletatavasti õigeks ajaks valmis ning nagu aastad näitasid, osutus masin tõeliselt edukaks. Kui debüüthooajal piirduti tootjate arvestuses kolmanda kohaga, siis aasta hiljem tuldi võitjateks ning mullu kerkis nende tiimist maailmameistriks Ott Tänak.

Kuid sellise auto loomine oli keerukas, eriti pidades silmas seda, et Fowler alustas tööd kõigest 15 kuud enne hooaja avastarti.

"Teadsime, et niivõrd lühikese aja jooksul [masin] valmis saada on tõsine proovilepanek, eriti pidades silmas uusi reegleid, mis kasutusele võeti. Seega disainisime uue auto määruste järgi, mida polnud keegi varem kogenud. Praeguste teadmiste juures arvan, et võimalusel sellesse perioodi ma tagasi ei läheks. Toonane ajakava tähendas seda, et töö intensiivsus oli väga kõrge. Ütleksin, et tegime midagi iga päev alates sellest päevast, mil alustasime, kuni hooaja avastardini Monte Carlos. Ning töötasime väga pikki tunde," meenutas Fowler.

Tervet podcast'i on võimalik kuulata SIIN.