Arjen Robben.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
28. juuni 2020, 10:04

Mullu karjääri lõpetanud Hollandi jalgpallilegend teeb comeback'i

Eelmisel hooaja järel karjääri lõpetamisest teatanud Arjen Robben naaseb jalgpalli juurde, sõlmides lepingu Hollandi klubi Gröningeniga.

Tegu on sama meeskonnaga, kust 36aastase ründaja profikarjäär 20 aastat tagasi alguse sai. Klubile on koroonaviirusest tingitud mängupaus mõjunud laastavalt ning Robben loodab, et tal õnnestub klubi raskest seisust välja aidata.

"Mu unistus on kanda taas Gröningeni särki. Ma ei tea, kas see õnnestub, kuid olen kindel, et see ei jää minu pühendumuse ja motivatsiooni taha," selgitas Robben, et on valmis klubi aitama iga hinna eest.

Gröningen oli tänavu Hollandi meistriliigas üheksandal kohal, kui hooaeg aprillis tühistada otsustati, selgitamata välja nii meistri kui ka madalamasse liigasse kukkujad. Uus hooaeg peaks algama septembri keskpaigas.

Robbeni senine karjäär on olnud äärmiselt edukas. 2002. aastal siirdus hollandlane PSVsse, kellega kodumaa meistritiitli võitis. Seejärel mängis ta Londoni Chelseas ja Madridi Realis, kuid vast enim mäletatakse teda Müncheni Bayerni päevilt. Ründaja lõi Saksamaa klubi eesti 309 mänguga 144 väravat ning võitis kümne aastaga kaheksa Bundesliga tiitlit, 2013. aastal lõi ta Meistrite Liiga finaalis aga võiduvärava.