Annimari Korte (vasakul) ja Nooralotta Neziri.Foto: AP/Scanpix
Kergejõustik
28. juuni 2020, 10:37

VIDEO | Soome tõkkesprinterid näitasid taas teravat minekut: kolm sportlast mahub maailma edetabeli viie parema sekka

Soome kergejõustiklased on pärast koroonapausi teinud suvehooajale korraliku sissejuhatuse. Eile õnnestus kolmel naisel läbida 100 meetri tõketega distants kiiremini kui 13 sekundiga.

Eeljooksus sai Annemari Korte kirja aja 12,81, finaalis oli tulemus sajandiku võrra kehvem. Teise koha sai Nooralotta Neziri, kes läbis distantsi 12,91ga. Kolmas oli Reetta Hurske, kes finaalis piirdus 13,16ga, kuid eeljooksus oli saavutanud aja 12.97. Nende tulemustega hoiavad soomlannad maailma hooaja edetabelis vastavalt teist, kolmandat ja viiendat kohta.

Seejuures oleksid võinud ajad olla veelgi kiiremad - Korte ja Neziri põrkasid kokku nii eeljooksus kui ka finaalis. "Korraldajad peaksid tegema nii, et Annemari ei oleks minu kõrval parempoolsel rajal. Me ületame tõket erinevate jalgadega ning oleme seetõttu üksteisele [liiga] lähedal," tõdes Neziri intervjuus Iltalehtile. Sprinterit see siiski liiga palju ei häirinud.

"Aeg oleks võinud paari sajandiku võrra parem olla, vast 12,89, kuid see pole tähtis. Kui isikliku rekordi püstitasin [12,81], siis avasin hooaja umbes 13,30ga. Ütlesin Petterile [Jouste, treener], et esimese jooksu tulemus võib tulla 12,80 ja 13,20 vahele. Eesmärk on sellest resultaadist vähemalt kolm kümnendikku kärpida" lisas soomlanna.