Andrea Adamo. Foto: Red Bull Content Pool
WRC
28. juuni 2020, 12:38

Adamo usub, et kõigest kaheksast MM-rallist on küll

WRC hooajast on tänavu toimunud kõigest kolm etappi ning tulevaste rallide kohal lasub endiselt küsimärk. Hyundai bossi Andrea Adamo arvates saaks MM-sarjast asja siis, kui toimuks veel viis etappi, viidates 1995. aasta hooajale.

Hetkeseisuga on potentsiaalsete MM-rallidena kavas etapid Eestis, Türgis, Belgias Ypres'is, Saksamaal, Sardiinias ja Jaapanis. Adamo sõnul piisaks nendest isegi siis, kui üks võidukihutamine maha tõmmataks.

"Kaheksast piisab. Kui vaadata WRC ajalugu, siis milline hooaegadest oli kõige põnevam? 1995. aasta oma. Mitu etappi siis oli? Kaheksa. Toona sellest piisab ning piisaks ka praegu. Mäletate Katalooniat? RACi [Walesi ralli]? See oli imeline," lausus Adamo intervjuus DirtFishile.

Tõsi, tänavust hooaega siiski 1995. aastaga võrrelda ei saa. 

"Loomulikult tuleb tänavune aasta teistsugune, sõidame nii vähe etappe teisel põhjusel. Kuid kui saame need rallid, oleks MM-sarjal sama palju väärtust kui 2021. või 2022. aastal," selgitas Adamo.

Esmatähtis on aga see, et üldse kihutamise juurde naasta saaks.

"Kui uuesti alustame, näitab see, et oleme raskest hetkest üle saanud. On olnud tõeliselt keeruline aeg paljudele inimestele, kui meie oma väikeses motospordimaaimlas asjad liikuma saame, siis võime näidata koroonaviiruse pandeemiale, et inimesed on tagasi," lisas Adamo.