Foto: Pexels
Liigume
27. juuni 2020, 23:26

Viis nõksu, kuidas saada lahti nutiseadmete kasutamisest enne uinumist

Unemeditsiini spetsialist Kene Vernik annab viis nõuannet, kuidas saada lahti nutiseadmete kasutamisest enne uinumist.

· Võite esialgu ennast lihtsalt jälgida, palju te nutiseadmes olete, kasutades erinevaid äppe (nt ,,Moment"). Võite endalegi üllatusena märgata, et asi on ikka tõesti tõsine.

· Paljud kasutavad nutiseadet äratuskellana ja see on ka esimene argument, miks nad seadmest õhtuti lahti ei saa! Üks variant on kasutada vana head ,,vanaema kella", paljud on muidugi selle vastu - aga nagu teada, ei tohiks öösel üldse kella vaadata! Teine võimalus on panna oma nutiseade mõni meeter voodist kaugemale - ekraani te ei näe, aga kella te kuulete kenasti.

· Kui panete nutiseadme voodist kaugemale, siis vähendab see ka kiusatust öösel seda niisama näppida.

· Aga mida siis teha, kui ma peab valmis olema mõne inimese kõnesid igal juhul vastu võtma või nende sõnumeid vaatama, kuna ootad neilt mingit olulist infot või võib keegi lähedastest abi vajada? Sellisel juhul on võimalik seadistada oma telefon täpselt nii, nagu vaja on, valides välja olulised inimesed, kelle kõnesid või sõnumeid kuulda soovitakse.

· Paljud vajavad helitaustaks „valget müra" või muusika kuulamist ja see ei lase neil samuti telefoni eemale panna. Sellisel puhul on hea kasutada bluetooth-kõrvaklappe ehk siis juhtmevabu klappe, mis võimaldavad ikkagi oma nutiseadme kaugele eemale panna.