Foto: Kuvatõmmis
Esport
29. juuni 2020, 11:03

Dr Disrespecti saladuslik karistus: mehe enda kommentaar ja jaburad vandenõuteooriad

Möödunud nädalal leidis aset midagi üpriski eriskummalist. Nimelt sai voogedastusplatvormi Twitch.tv üks suurimaid staare Dr Disrespect platvormilt ootamatult igavese keelu. Vaid paar kuud varem oli mees kompaniiga sõlminud seitsmekohalise numbriga eksklusiivlepingu.

Veelgi veidramaks muutis situatsiooni asjaolu, et mitte keegi ei ole avalikult välja öelnud, mis antud keelu põhjustas. Twitchi esindaja mainis põgusalt platvormi reeglite rikkumist, ent tegemist oli äärmiselt laialivalguva ja üldise vastusega.

Dr Disrespect oli mõnda aega vait, ent seejärel postitas enda Twitterisse teadaande, milles väidab, et Twitch pole talle karistuse põhjust öelnud.


Samal ajal on mitmed tööstuse siseringi kuuluvad inimesed väidetavalt põhjusest teadlikud, ent ei saa või ei julge seda välja öelda. Üheks selliseks on e-spordikonsultant Rod Breslau. Mehe sõnul on teema üpriski tõsine ja peenetundeline, mistõttu inimesed hoiduvad põhjuste väljaütlemisest.


Breslau on situatsiooni ka hiljem kommenteerinud. Tsiteerides Dr Disrespecti enda avaldust meenutas ta, et Twitch ei paljasta tihtilugu karmi karistuse saanud striimeritele põhjuseid. Ta tõi näiteks tuntud e-sportlase ja striimeri MethodJoshi, kes sai platvormilt keelu peale tõsiseid seksuaalrünnaku süüdistusi. 


Õli valas tulle ka video, mis kujutab endast Dr Disrespecti viimase Twitch.tv otseülekande viimast kümmet minutit. Klipist võib näha, kuidas mees saab telefonisõnumi ning seejärel näost ära läheb.

Video lõppeb sellega, kuidas Dr Disrespect murduva häälega sõnab, et ajad on rasked ning küll me need üle elame. Seejärel rullub tema huultelt viimane vandesõna ning ta lõpetab ootamatult striimi.


Mitmed mehe fännid näevad kõnealust klippi aga hoopiski teises valguses. Nimelt arvavad paljud, et Disrespcet lihtsalt tekitab tehislikku draamat, et seejärel välja kuulutada uus striimimisplatvorm.

Internetis ringleb väide, mille kohaselt on mees ühendust võtnud hiljuti uksed sulgenud Mixeri suurimate staaride Ninja ja Shroudiga (ning paljude tuntud Twitchi striimeritega), et üheskoos Spotify striimiportaali minna. Väidetavalt kannab platvorm nime Brime ning põhjus, miks keegi sellest midagi ei räägi, on kartus, et Twitch kaebab nad kohtusse.

Foto: Kuvatõmmis

Muidugi ringleb internetis ka tunduvalt raskema sisuga teooriaid. Kui võtta arvesse, et hiljuti on igavese Twitchi keelu saanud mitmed striimerid, keda seostatakse seksuaalkuritegude ja väärkohtlemisega, pole imestada, et Dr Disrespecti äkiline kadumine sarnaseid mõtteid tekitab. 

Hetkel on nüüdseks endise Twitch.tv staari tulevik kahtluse all. Platvormi üks endine töötaja väitis oma (nüüdseks kustutatud) Twitteri postituses, et keelu põhjus on niivõrd kaalukas, et Twitch pole ainus koht, kus Dr Disrespecti karjäär otsa saab.