Michael Schumacher (vasakul) 2007. aastal koos poja Micki ja abikaasa Corinnaga suplemas.Foto: PA Images / Scanpix
Vormel 1
29. juuni 2020, 11:57

Schumacher selgitas, miks ta kihutas aastaid salanime all

21aastane vormelisõitja Mick Schumacher avaldas portaalis underarmour.com mõtiskluse, kus peatus ka oma kuulsal isal, seitsmekordsel vormel 1 maailmameistril Michael Schumacheril.

Noorem Schumacher meenutas, et ta teadis juba 11-12aastaselt, et tahab saada profisportlaseks. Noormehe enda sõnul tiivustab teda tohutu võidunälg. 

Muuhulgas peatus Mick ka aastatel, kui ta kasutas võidusõitudel pseudonüüme. Tihti nägi teda sõitmas nime all Mick Betsch. „Kasutasin erinevaid nimesid, et mingil määral end varjata. Tahtsin areneda nii, et mind ei märgataks liiga palju „oma isa pojana.“ Tegelikult ei tunne ma perenime või isa saavutuste tõttu pinget. Pigem tekitan ise endale stressi, mõeldes, mida tegin valesti ja kuidas saada paremaks,“ arutles noor Schumacher.

„Inimesed nägid ajakirjadest mu isa kuulsat poolt. Mõistan seda täielikult. Pärast minu sündi võitis ta viis järjestikust vormel 1 tiitlit. See on ju imeline, eks? Aga minu jaoks pole isa vaid maailma parim vormelisõitja. Kõigepealt on ta mu isa, alati. Ma ei võta tema õpetusi enesestmõistetavalt. Üks neid õppetunde on see, et alati tuleb olla tasakaalus, mitte tõusta liiga kõrgele ega langeda liiga madalale.“

Michael Schumacher püsib avalikkuse eest varjul alates 2013. aasta lõpust, mil ta sai suusaõnnetuses raske peatrauma. Pere pole juba aastaid vormelilegendi tervisliku seisundi kohta infot jaganud. Ka vormel 2 sarjas sõitev Mick Schumacher võtab isa teemal sõna väga harva.