Emmi Peltonen.Foto: TASS/Scanpix
Kõmu
29. juuni 2020, 14:29

Soome uus superpaar: kaks legendaarset perekonda panid leivad ühte kappi!

Soome kõmumeedia hõiskab: 20aastane iluuisutaja Emmi Peltonen on suhtes 28aastase jalgpalluri Eero Markkaneniga.

Markkaneni vutikarjäär on kulgenud tõusude ja mõõnadega. Jyväskylä poiss jõudis aastatel 2014 ja 2015 ka Madridi Reali, kuid põhitiimi eest jäi debüüt tegemata. Küll aga kuulus ta korra Euroopa Meistrite liiga kohtumiseks üles antud 25mehelisse koosseisu.

Realist läks 197 cm pikkune ründaja Rovaniemisse, seejärel ootasid juba Stockholmi AIK, Dresdeni Dynamo, taanlaste Randers, Rootsis paiknev kurdide tiim Dalkurd ja Indoneesia sats Makassar. Tänavu liitus ta taas koduse FC Hakaga.

Jalgpalluri isa on Pekka Markkanen, kes valiti kolm korda Soome parimaks korvpalluriks. Eero vend Lauri läks isa jälgedes ning mängib maailma parimas korvpalliliigas ehk NBAs, klubiks legendaarne Chicago Bulls.

Emmi Peltonen on kolmekordne Soome meister iluuisutamises. Ta on Soomet esindanud ka olümpiamängudel ning karjääri säravaim saavutus on EMi viies koht. Ta sündis 1999. aastal Ameerika Ühendriikides, sest isa Ville esindas toona Nashville Predatorsi hokivõistkonda.

Ville Peltonen on põhjanaabrite jaoks tõeline hokilegend, kes kuulus 1995. aasta MMi kuldsesse koondisesse. Peltoneni auhinnakapis on neli olümpia- ja kaheksa MM-medalit. Kokku kandis Peltonen rahvusesinduse särki 145 matšis.

 
 
 
View this post on Instagram

Summerlovin’ ❤️

A post shared by Emmi Peltonen (@emmi.peltonen) on

 
 
 
View this post on Instagram

Sunday plans:

A post shared by Emmi Peltonen (@emmi.peltonen) on