Sisuturundus
30. juuni 2020, 10:20

Kuidas vabaneda piinavast põiepõletikust?

Põiepõletik ehk tsüstiit on sageliesinev haigus, mis kimbutab enamasti naisi ja uuringud näitavad, et peaaegu pooled naistest põevad põiepõletikku vähemalt ühe korra elu jooksul.

Enamasti kordub läbipõetud tsüstiit uuesti 6 kuu jooksul ja põiepõletiku peamisteks sümptomiteks on sage ja edasilükkamatu urineerimisvajadus, mille puhul uriinikogused on väikesed. Haigusega võib kaasneda põletav valul põie piirkonnas, uriin võib muutuda häguseks ja omandada ebameeldiva lõhna. Harvemini võivad esineda veri uriinis, palavik, külmavärinad ja väsimus.

Miks põiepõletik tekib?

Kõige sagedamini on põiepõletiku põhjustajaks soolebakter Escherichia coli. Harvemini võivad tsüstiiti tekitada ka teised bakterid, viirused või seened. Enamasti on tsüstiidi tekke põhjuseks see, et soolebakterid liiguvad anaalpiirkonnast ümbritsevate pindade kaudu kusitisse ning sealt edasi põide. Põiepõletiku oht on suurem aktiivse suguelu ja raseduse korral. Tsüstiiti soodustavaks teguriks on ebapiisav vedeliku tarbimine, mille tõttu on kuseteede läbivool liiga väike.

Mida teha põiepõletikust hoidumiseks?

Äärmiselt oluline on vältida külmetumist, mis etendab põiepõletiku tekkes sageli oma osa. Riietuda tuleks ilmastikule vastavalt. Kindlasti tuleb hoida soojas alakeha ning vältima külmal pinnal istumist. Samuti peaks vältima jalgade külmasolekut ja tõmbetuult, mis nõrgestavad organismi vastupanuvõimet haigustele.

Seega kehtib lihtne nõuanne: külma, rõske ja tuulise ilmaga on õigem hoiduda lühikese seeliku või nabani ulatuva jope kandmisest. Väga oluline on ka õige ja mitmekülgne toitumine. Toidus peaks olema rohkelt värskeid puu- ja köögivilju, vältida tuleks vürtsiseid ja teravamaitselisi toite. Oluline osa on ka tarbitaval vedelikul. Ööpäevas peaks jooma 1,5-2 liitrit vedelikku, siis tekib piisaval hulgal uriini, mis aitab välja uhada haigusttekitavaid baktereid. Hoiduma peaks liigsest suhkrutarbimisest.

Oluline on seksuaalhügieen: tsüstiidi vältimise seisukohalt on kindlam kaitstud vahekord. Soovitav on nii enne ja pärast seksuaalvahekorda kusepõis tühjendada ja ennast dushi all pesta.

D-mannoos ja jõhvikaekstrakt: looduslikud vahendid, millest on abi

Põiepõletikku tekitavad kolibakterid kinnituvad põie limaskestadele karvataoliste jätkete abil. Neid jätkeid on kahte tüüpi: tüüp 1 (mannoositundlikud) ja tüüp P (mannoosiresistentsed).

D-mannoos on looduslik lihtsuhkur, millel on võime seonduda kolibakterite 1. tüüpi jätketega. Mannoosi positiivne mõju kuseteede ja põie põletike korral on tõestatud kliiniliste uuringutega.

Jõhvikas on ainuke teaduslikult tõendatud mõjuga ravimtaim, millest on abi põiepõletiku korral. Jõhvikates leiduvad proantotsüanidiinid (PAC) seonduvad põiepõletikku põhjustavate kolibakterite P-tüüpi ehk mannoosiresistentsete jätketega. Piisava koguse PAC saamiseks ei piisa jõhvikate söömisest või jõhvikamahla joomisest. Toime saavutamiseks tuleb võtta kontsentreeritud jõhvikaekstrakti sisaldavaid preparaate. Jõhvikaekstraktis leiduvad ained muudavad ka uriini happelisemaks, mis samuti takistab bakterite kinnitumist.

Uudne looduslik vahend põiepõletikele – Soluro Duo

Soluro Duo on ainuke looduslik põiepreparaat, milles on nii D-mannoos kui kõrge PAC kontsentratsiooniga (51 mg 1 kapsli kohta) jõhvikaekstrakt. Soluro Duo toimel blokeeritakse tsüstiiti põhjustavate bakterite mõlemat tüüpi jätked, bakterid ei saa limaskestadele kinnituda ning viiakse uriiniga kehast välja. Soluro Duo efektiivsus ületab tunduvalt kõigi teiste saadaolevate looduslike vahendite oma, mis teeb Soluro Duost kõige kindlama loodusliku vahendi võitlemaks põiepõletiku vastu.

Toodet saad osta SIIT!