Quique Setien.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. juuni 2020, 16:49

Raskustes Barcelona kavatseb peatreeneri vallandada ja endise mängija asemele tuua

Valitsev Hispaania meister FC Barcelona on tegemas kesist hooaega: kuus vooru enne lõppu jäädakse koduses kõrgliigas Madridi Realist maha kahe silmaga, karikasarjast pudeneti välja ning mängupilt pole olnud sugugi nii veenev, kui on fännid harjunud nägema. Seetõttu usub klubi juhtkond, et meeskonnal on vaja uut peatreenerit, kui just praegune juhendaja Quique Setien lähikuudel imega hakkama ei saa.

Selleks, et 61aastane hispaanlane oma töö päästaks, peaks ta portaali Goal andmetel võitma meeskonnaga kas Hispaania meistritiitli või Meistrite Liiga. Hetkeseisuga paistab see väga keeruline ülesanne olevat, sest koduses sarjas seisab neil ees raskem mängugraafik kui Realil ning tiim ei näita sugugi sellist mängu, mis võimaldaks neil selliseid lootusi hellitada.

Seejuures asus Setien klubis tööle alles tänavu jaanuaris, sõlmides Barcelonaga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu. Kuid mängijad eesotsas staaride Lionel Messi ja Gerard Piquega on peatreeneri taktikatesse usu kaotanud. Samuti ei hinnata kuigi kõrgelt abitreeneri Eder Sarabia panust.

Ilmselt on Setieni lootused suunatud eelkõige Meistrite Liigasse, sest seal pole veel midagi katki - kaheksandikfinaali avakohtumises tehti Napoliga 1 : 1 viik. Et aga finaali välja jõuda, oleks kindlasti vaja mängumootor käima saada.

Goali andmetel polnud Setien kunagi klubi esimene valik peatreeneri kohale. Enne teda olid pakkumisest keeldunud nii Hollandi koondise praegune peatreener Ronald Koeman kui ka Xavi, kes hetkel Katari meeskonda Al Saddi juhendab.

2015. aastal Barcelonast lahkunud endine keskpoolkaitsja, 40aastane Xavi tunnistas hiljuti, et valmistub tulevikuks vana klubi juures ning seetõttu loodetakse, et hispaanlane suudetakse endi juurde meelitada juba sel suvel.

Praegu jätkab tööd aga Setien, kuid meeskonna mängupilti vaadates paistab, et tema kuud klubi juures on loetud.