Rullsuusatamise MK-sari jõuab ilmselt tänavu esimest korda Eestisse.Foto: Joosep Martinson
Talisport
29. juuni 2020, 16:35

ESMAKORDNE SÜNDMUS: Eestis toimub ilmselt rullsuusatamise MK-etapp

Suure tõenäosusega toimub Otepääl 21.–23. augustini rullsuusatamise MK-etapp, mis oleks Eestis esmakordne sündmus.

See võimalus kukkus Eesti suusaliidule sülle ootamatult. Kuivõrd Itaaliasse Ziano di Fiemmesse planeeritud võistlus jääb koroonaviiruse tõttu ära, tegi rahvusvaheline suusaliit (FIS) 25. mail eestlastele pakkumise selle asemel ise üks MK-etapp korraldada. 

FISi kalendris on Otepää etapp juba olemas, kuid Eesti suusaliidul on võimalik sellest loobuda 20. juulini, kui ei leita korraldamiseks piisavalt raha või ei luba seda koroonaviirus. 

Murdmaasuusatamise alajuht Ave Nurk kinnitas, et korraldamiskulud pole nii suured kui talvise MK-etapi puhul. „Meie tingimus on see, et võtame siis teha, kui oleme kindlad, et ei jää miinusesse. Kasumit tõenäoliselt ei teeni, proovime ots otsaga kokku tulla,“ sõnas ta. „Suusõnalised kokkulepped on olemas, usun, et üritame selle ära teha.“

Ta lisas: „Sellise võistluse puhul pidanuksime olema vähemalt aasta varem kandidaadiseisuses ja korraldama testvõistluse, aga FISi rullsuusajuht on lätlane [Martins Niklass], kes on meie võistlustega kursis – meil on tugev põhi Eviko suusarulli näol olemas –, ilmselt julges ta ettepaneku teha tänu sellele. Kuna asi tuli kõigi jaoks nii ootamatult, siis ilmselt tehakse [korraldamises] ka mingeid mööndusi.“

Kolmepäevase MK-etapi kavas on vabatehnikasprint, ühisstardist 21 kilomeetrit vabatehnikas (Tartu linnas) ja eraldistardist 10 kilomeetrit klassikat.

Sel nädalalõpul toimub Pärnumaal Jõulumäel FISi tasemega rahvusvaheline rullsuusatamise võistlus, mida suusaliit võtab kui prooviülesannet.