Vastavalt tavale peavad Kevin De Bruyne (vasakul) ja ülejäänud Manchester City mängijad neljapäeval Liverpoolile plaksutades au andma..Foto: JASON CAIRNDUFF
Jalgpall
30. juuni 2020, 14:09

Endine Liverpooli jalgpallur: miks peab Kevin De Bruyne plaksutama mängijatele, kes pole väärt isegi tema putsapaelu siduma?!

Neljapäeva õhtul võõrustab Manchester City Liverpooli, kes kindlustas eelmises voorus tänu City kaotusele tänavuse meistritiitli. See tähendab ka seda, et vastavalt traditsioonile peavad vastased uuele tšempionile enne mängu auvalve korraldama ja neile plaksutama.

Kuigi City peatreener Pep Guardiola on kinnitanud, et tavast hoitakse kinni ja Liverpoolile au avaldamine pole nende jaoks probleemiks, leidub ka kodanikke, kelle arvates tuleks selline asi ära lõpetada. Eriti kriitilise avaldusega esines kunagine Liverpooli poolkaitsja Danny Murphy.

"Jah, see on austusavaldus, õige asi, mida teha ja sõnum, mida üritatakse jalgpallimaailmale saata: kui keegi võidab, siis sa näitad neile austust ja armu," torises Murphy talkSPORTile.

"Fakt, et City seda neljapäeval teeb, näitab nende alandlikkust ja ütleb, et "hästi tehtud", Liverpool, tunnustame teie kvaliteeti. Kuid minu arvates on see üks paras lollus.

Ma ei tea, kus see algas ja miks see algas, kuid mina tunneksin end seda tehes ebamugavat. Ma teeksin seda, sest seda tuleb teha, kuid ma ei tahaks seda teha, sest selles pole midagi siirast.

Kui ma oleks Liverpooli mängija ja Manchester United võidaks liiga, siis ma tean, et nad on parem kui minu meeskond, ma mõistan seda ja proovin anda endast parima, et olla nagu nemad - nii nad saavad aru, et sa neid tegelikult austad.

Fännid ei taha, et sa seda teeksid, ja mängijad tegelikult ei taha seda samuti teha, see on vaid välise efekti pärast ega tähenda tegelikult midagi.

Manchester City mängija Kevin De Bruyne on ilmselt maailma parim poolkaitsja - ning ta peab plaksutama käsi ja andma au mängijatele, kes pole väärt isegi tema putsapaelu siduma!"