Nõutu Rudy Gobert.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
30. juuni 2020, 17:47

Esimese NBA mängijana koroonasse nakatunud korvpallur pole endiselt täielikult tervenenud

Märtsikuus koroonaviirusesse nakatunud Utah Jazzi keskmängijal Rudy Gobert'le avaldab haigus jätkuvalt mõju.

Prantsuse korvpallur tunnistas kodusele ajalehele L'Equipe, et tal pole endiselt lõhnatunnetus tagasi tulnud.

"Maitsemeel on tagasi tulnud, kuid lõhnataju pole endiselt veel 100% juures. Tunnen lõhnu, kuid mitte kaugelt. Rääkisin asjatundjatega, kelle sõnul võib sellega minna kuni aasta," kirjeldas Gobert oma seisundit.

28aastane keskmängija oli esimene NBA korvpallur, kes viirusesse nakatus. Pisut hiljem haigestus ka tiimikaaslane Donovan Mitchell ning peagi pärast seda peatati liigas mängud.

Gobert selgitas, et kuni proovida ei saa, ei oska ta öelda, kas ta täielikult mänguvormis oleks, lisades, et ta tunneb end siiani kohati imelikult. Siiski usub prantslane, et on heas vormis. 

Poolteist kuud tagasi ütles ta viirushaiguse sümptome kirjeldades, et tunneb, otsekui oleksid tal sipelgad varvastel ning on veel teisigi pisiasju, mis teda aeg-ajalt hirmutavad.

Märtsis, mil koroonaviirus oli alles hoogu kogumas, tegi Gobert selle üle nalja, katsudes oma kätega kõiki mikrofone. Kuid pärast Mitchelli nakatumist sai prantslane suure kriitikatulva osaliseks. Korvpallur tunnistab, et ta loomulikult kahetseb oma tegu, kuid usub, et see oli ohutum võrreldes mikrofonidesse rääkimisega, sest viirus levib piisknakkusena.