Jari-Matti Latvala.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
30. juuni 2020, 19:53

Soome ralliässal on uus plaan WRC sarja naasmiseks

Mulluse MM-sarja järel töötuks jäänud rallipiloot Jari-Matti Latvala loodab, et tal õnnestub teha järgmisel hooajal häid esitusi, et 2022. aastaks mõnelt tiimilt leping teenida.

35aastase soomlase kontraht Toyotaga lõppes möödunud aastal ning seni on ta pidanud hakkama saama erasõitjana - tänavu lõi ta Toyota Yarisega kaasa Rootsi etapil, paraku sai kihutamine kiire lõpu, sest Latvala masin ütles esimesel võistluspäeval üles. Ralliäss pidi seetõttu Tommi Mäkinenilt uue võimaluse saama Sardiinia rallil, paraku lükati etapp koroonaviiruse pandeemia tõttu edasi ning hetkel pole kindel, kas see üldse toimub.

Seetõttu loodab ta, et Mäkineni pakkumine kehtib ka järgmisel aastal.

"Tänavu oleme poolel maal ning meil pole kalendrit.Nägin ränka vaeva, et Sardiiniasse pääseda, seejärel kaotasime Soome ralli ning nüüd jäime ilma ka Walesi etapist, mis muutis olukorra keeruliseks. Tahtsime just neid rallisid. Soomlase jaoks on Soomes kihutamine oluline, et tuua sponsoreid, kes on sinuga järgmistel etappidel. Kui Soome ära jääb, võib olla raske. See oli valus hoop, kui see tühistati," selgitas Latvala intervjuus portaalile DirtFish.

Selleks, et 2022. aastal uuesti sarja pääseda, kuulutas ta tänavuse hooaja lõppenuks ning kavatseb järgmisel aastal haarata kinni mitmest võimalusest võidu kihutada. Välistatud pole ka Historic-klassi võistlused.

"Peame ootama, et selguks, milline järgmise aasta kalneder on. Kõige tähtsam on teha kindlaks, et tootjad jätkaksid MM-sarjas ning et meil oleks kalender paigas. Selle järgi otsustan, kuid kindlasti tahan järgmisel aastal võistelda, et näidata oma potentsiaali."

"Historic-klassi sarjas kihutamine on ka põnev. Sõidaksin mõned korrad asfaldil, samuti Soomes ning paaril WRC etapil. See hoiaks mind värskena," lisas Latvala.