Lionel Messi võis eile rõõmustada karjääri 700. värava üle.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. juuli 2020, 08:25

VIDEO | Messi jõudis uhke tähiseni, kuid Barcelona tiitlilootus sai järjekordse hoobi

FC Barcelona jalgpallimeeskonna unistus Hispaania meistritiitlist sai eile hilisõhtul järjekordse hoobi, sest 33. voorus tehti koduplatsil 2 : 2 viik Madridi Atleticoga.

Barcelona loovutas eduseisus kaks korda käest. Esmalt aitas Diego Costa omavärav kodumeeskonna juhtima 11. minutil, kuid juba kaheksa minutit hiljem viigistas Saul penaltist.

50. minutil haaras Barcelona 2 : 1 edu, kui 11 meetri karistuslöögi realiseeris Lionel Messi, kelle jaoks oli see profikarjääri 700. värav. Neist 630 on ta löönud Barca, 70 Argentina koondise särgis. Võiduks sellest ei piisanud, sest Atletico sai veel ühe penalti, mille Saul 62. minutil realiseeris.

Messi on jalgpalliajaloo seitsmes mees, kes alistanud 700 värava piiri. Edetabelit juhib aastatel 1931-1955 tegusid teinud austerlane Josef Bican, kellest sai hiljem Tšehhoslovakkia kodanik, 805 tabamusega.

Järgnevad brasiillased Romario (772 väravat) ja Pele (767), ungarlane Ferenc Puskas (746), sakslane Gerd Müller (735) ja portugallane Cristiano Ronaldo (726).

Eilne viik oli Barcelonale viimase nelja mängu jooksul kolmas, mis tähendab, et tiitliheitluses on jäme ots Madridi Reali käes. Kui Real võidab neljapäeva hilisõhtul kodus Getafet, kasvab nende edu Barca ees nelja punktini. Kusjuures võrdsete punktide korral tuleb meistriks Real, sest neil on omavahelistes mängudes eelis.

Standings provided by SofaScore LiveScore