J.R. Smith.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
1. juuli 2020, 22:15

Lakers soetas mängija, kes 2018. aasta finaalis tõelise käkerdisega hakkama sai

NBA korvpalliklubi Los Angeles Lakers teatas, et meeskonnaga liitub tagamängija J.R. Smith, kes viimati käis platsil 2018. aastal.

34aastase ameeriklasega sõlmiti leping hooaja lõpuni. Alates 2019. aasta suvest oli Smith olnud vabaagent, mänguaega teenis ta viimati aga tunamullu novembris. 

Aastatel 2015 - 2018 pallis tagamängija Cleveland Cavaliersis, kellega LeBron Jamesi juhtimisel õnnestus korra ka meistrisõrmus võita. Mulluse hooaja alguses teatas klubi aga, et mehel meeskonnas enam kohta pole, lõplikult öeldi Smithist lahti eelmisel juulil.

Vast mäletavad fännid teda enim 2018. aasta finaali avakohtumisest, kus Smith räige prohmakaga hakkama sai. 4,7 sekundit enne mänguaja lõppu eksis seisul 107 : 107 Cavaliersi mängija George Hill teisel vabaviskel, Smith oli esimesena jaol, et lauapall krabada. Kuid selle asemel, et sooritada otsustav vise, triblas tagamängija korvi juurest eemale, lastes neljandal veerandil lõppeda.

Lisaajal Cavaliersil enam jõudu ei jagunud ning lõpuks kaotati toonasele supertiimile Golden State Warriorsile terve seeria kuivalt 0 : 4. Avamängus 51 punkti visanud LeBron James oli pärast kaotust nii vihane, et valas end välja ettejuhtunud tahvli peal. Paraku vigastas ta aga kätt ning see jättis oma jälje tema esitustele ülejäänud mängudes.