Valitseva maailmameistri Ott Tänaku näol on Eestil olemas sangar, kes väärib õigust oma rahva ees võistelda teiste maailma ässadega. Foto: Andres Varustin
Seisukoht
2. juuli 2020, 17:01

Seisukoht | Eesti kui rallimaa

See, et Eestis tänavu autoralli MM-i etapp korraldatakse, on nii märgiline sündmus, et ei jäta vist kedagi külmaks.

Kuigi väga paljud eestlased pidasid end juba ammu rallirahvaks ja Eestit rallimaaks, on nüüd kirsiks tordil siia tulemas ka suur MM-ralli.

Võib mõelda nii: oli seda jama veel vaja, tulevad siia mingid kihutajad, lõhuvad teid ja on nüüd siis valitsusel niigi raskel kriisiajal tarvis veel miljoneid eurosid tuulde visata mingi ralli korraldamise toetamiseks.

Aga võib mõelda ka teisiti: vau, just seda oligi Eestile vaja! Jah, sel aastal ei tule ralli-MMile turistide hordid, kuid turunduslikult on sündmus Eestile parem reklaam kui enamik küsitava väärtusega mainekampaaniaid. Elame ajaloolisel ajal.

Valitseva maailmameistri Ott Tänaku näol on Eestil olemas sangar, kes väärib õigust oma rahva ees võistelda teiste maailma ässadega. Tõsi, ka Soome ralli on viimastel aastatel olnud rohkem justkui meie koduralli – aga Tänak kihutamas järgmise MM-tiitli poole siin Eestis kõlab ikka eriliselt.

Autoralli pole marginaalne spordiala, vaid seda jälgitakse üle maailma ja eriti neis riikides, kus samuti oma ässad tippkonkurentsis. Paljude maailma rallide rajaäärseid palistavad Eesti rallifännid on juba maailmas tuntud. Hästi korraldatud ja mõnusa atmosfääriga autoralli MM-i etapp võiks olla tugev Eesti sümbol.