Joey Dunlopi surmast möödus neljapäeval 20 aastat. Mootorratturid nii meilt kui mujalt mälestasid legendi Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal.Foto: Merilin Ulm
Auto-Moto uudised
3. juuli 2020, 12:49

GALERII | 20 aastat tragöödiast: Tallinnas mälestati legendaarset motomeest

Neljapäeval möödub 20 aastat legendaarse motosportlase Joey Dunlopi traagilisest hukkumisest Tallinnas Kalevi suursõidul. 

Meenutamaks suurt motomeest, korraldas Eesti mootorrattaspordi föderatsioon koos MC Wildcardsiga Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal Joey Dunlopi mälestuskivi juures memoriaalürituse, kuhu tulid kokku mootorratturid nii Eestist kui ka kaugemalt.

Koguneti Joey Dunlopi mälestuskivi juures. Pärast kõnesid tegid mootorratturid legendaarse motosportlase auks traditsioonilise mälestussõidu, mis kulges seekord Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal.

Dunlop tuli aastatel 1982–1986 viis korda järjest maailmameistriks vormel TT sarjas. Mani saarel peetava kuulsa Isle of Man TT sõidu võitis ta kõikides klassides kokku 26 korda, mis on kõigi aegade rekord. Väljaanne Motorcycle News valis 2005. aastal Dunlopi kõigi aegade paremuselt viiendaks mootorrattasportlaseks.

Ta sai sportlike saavutuste eest 1986. aastal Briti impeeriumi ordeni ja 1996. aastal heategevuse organiseerimise eest sama ordeni kõrgema järgu.