Päris kindlasti ei soovinud värske meister FC Liverpool mängus suurima rivaali Manchester Cityga tablool sellist seisu nähaFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. juuli 2020, 10:21

VIDEO I Manchester City häbistas värsket meistrit Liverpooli kõva saunaga

Eelmisel nädalal jalgpalli Premier League’i võidu kindlustanud FC Liverpool toodi vähemalt viivuks maa peale tagasi, kui võõrsil häviti Manchester Cityle 0 : 4.

Kõik põhimehed mängu pannud Liverpool jäi Kevin De Bruyne, Raheem Sterlingu ja Phil Fodeni tabamustest juba avapoolajal kolme väravaga taha. Teisel poolajal oli täpne ka Liverpool, ent paraku löödi oma võrku - autoriks Alex Oxlaide-Chamberlaine.

Liverpooli saun võinuks veelgi suurem olla, ent kohtumise üleajal ei saanud Liverpooli kaitseliini üle mänginud Riyad Mahrez mööda vaid ühest takistusest - videokohtunikest. Nimelt fikseeris see kaaslase käemängu enne Mahrezi soolot.

„Kui tahad oma artiklis keskenduda sellele, et me polnud piisavalt keskendunud, siis palun väga. Mina aga ütlen, et mulle meeldis minu tiimi suhtumine,“ ütles Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ajakirjanikele. „Aga kas pole mitte tore, et nii hästi mängiva Manchester City ees keegi teine tiitli võtab? City on imeline võistkond. Ma jälgisin nende hooaega, neil polnudki halba mängu.“

„Liverpooli mängijad jõid sel nädalal kõvasti õlut, aga siia saabusid nad kainetena, seepärast tuleb meid kiita,“ märkis City juhendaja Pep Guardiola. „Me alistasime siiski tšempionid, väga erilise meeskonna!“

City teise värava löönud Sterlingu arvates algas juba ettevalmistus uueks hooajaks. „Liverpool on kogu hooaja vältel olnud fantastiline, tahtsime nende vastu hästi esineda. Me teame, et oleme sel hooajal olnud kehvemad ja meid ootas põnev test tiitlivõitjaga. Test õnnestus briljantselt. Arvan, et järgmine hooaeg algas täna (neljapäeval - toim) ja see algas väga hästi!“ kiitis Sterling.

Teises neljapäevases kohtumises alistas Sheffield United kodus 3:1 Tottenhami. 32. vooru järel on Liverpoolil 86 punkti ning City jääb maha 20 silmaga. Kui esimesed kaks kohta on otsustatud, siis kolmandale-neljandale positsioonile ehk Meistrite liigasse viivatele kohtadele käib põnev võitlus. Leicester Cityl on 55, Chelseal 54 ning Manchester Unitedil ja Wolverhamptonil 52 punkti.