Raido Ränkel.Foto: Teet Malsroos
Tugitoolis sportlane | Õhtulehe raadio
3. juuli 2020, 10:44

„TUGITOOLIS SPORTLANE“ | Raido Ränkel: olin täielik õpipoiss, aga rahvas küsis ikka autogrammi. See oli lahe!

Õhtulehe raadiosaade „Tugitoolis sportlane“ naasis nädalaselt pühadepausilt lülitusega Võru valda, kus Skype’i vahendusel vestles meiega endine murdmaa- ja nüüdne laskesuusataja Raido Ränkel.

Saatejuht Mart Treial uuris Ränkelilt, mis mõtteid tekitas esimene talv laskesuusatajana. Kui vaimselt rusuv oli peaaegu igal võistlusel olla 90+ kohtadel? Kas ta on alavahetusest kahetsenud? Või hoopis seda, et varem püssi selga ei võtnud? Mille poolest erineb laskesuusamaailma murdmaa omast?

Miks ei täitunud Mati Alaveri sõnad, et Ränkelist saab suusamaailmas esikümnemees? Milliseid ohverdusi ta on tippspordi nimel pidanud tegema? Kuidas (laske)suusatajatel napsutamisega lood on? Mis teda jätkuvalt tippspordi juures hoiab? Kas abikaasa pole ütelnud, et „aitab, Raido!“?

Saate lõpuosas peatusime põgusalt ka Seefeldi dopinguskandaalil, mis andis Ränkelile alavahetuseks otsese tõuke. Kui tihti tema mõtted sellele teemale uitavad? Kas ta on Andrease, Algo ja Kareliga asjad omavahel sirgeks rääkinud? Kas ta teab enamat kui avalikkus? Kas temagi ootab uurimismaterjalide avalikustamist? Kuidas ja kui palju koondisekaaslaste skandaal mõjutas tema elu?

Vastuse saavad need ja paljud muud küsimused. Hüva kuulamist!