Kati Ojaloo.Foto: Tiit Tamme
Kergejõustik
3. juuli 2020, 20:18

TUBLI: Kati Ojaloo alustas hooaega Soomes pikkade heidetega, eesmärk on 70 meetri joone alistamine

Eesti naiste vasaraheite eksrekordiomanik Kati Ojaloo alustas hooaega Soomes, kus tal läks koguni kahel katsel kirja täpselt 68 meetrit. Tema isiklik tippmark on vaid 16 sentimeetri võrra parem.

"Ootused ei olnud suured, kuna olen võidelnud terviseprobleemidega," selgitas Ojaloo Poris saavutatud tulemuse tagamaid Õhtulehele. "Kuu aega tagasi vaevas mind mitu nädalat kõhuvalu. Selgus, et mul on laktoosi- ja gluteenitalumatus ning menüü muutmine parandas enesetunnet kohe. Pidin tegelikult tegema treeningvõistluse, et vaadata, kus oleme, sest ma ei ole heitja, kes trennides rohkem heidab kui võistlustel, üllatuslikult läks väga hästi."

Kas edukas avavõistlus süvendas usku, et tänavu alistub ka 70 meetri joon? "Muidugi usun," vastas Ojaloo. "Ettevalmistus on läinud ju väga hästi, seega loodan, et suudan sel suvel kaugemale heita. Tahaksin alustuseks parandada isiklikku rekordit ja sealt saame edasi minna. Suuremad eesmärgid on silme ees ja tulemuse osas ei tahaks endale piire seada."

Järgmise etteaste teeb Ojaloo kolmapäeval Jyväskyläs Motonet GP-l. "Soomes on praegu kõva tase ja tuleb põnev võistlus," nentis 30aastane sportlane.

Olgu siinkohal märgitud, et meie põhjanaabrite edetabelit juhib Krista Tervo 71.93ga. Soome meedia peab Poris elavat ja treenivat Ojalood juba oma sportlaseks ning kirjutas, et ta tõusis Soome edetabelis teiseks.