Malcolm Wilson.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
5. juuli 2020, 15:22

M-Sport võib pärast järgmist aastat WRCst lahkuda

Rallimeeskonna M-Sport omanik Malcolm Wilson andis mõista, et kuniks pole kindel, kas uut hübriidmasinat on võimalik kasutada ka väljaspool MM-sarja, ta regulatsioonide muudatustega seotud lepingule 2022. aastal alla ei kirjuta.

2017. aastal teostati WRCs sarja ajaloo suurim muutus, mis kujutas endast seda, et autod muutusid kiiremaks, kuid neid tohtis kasutada ainult MM-sarjas. Kui sellest reeglist ei vabaneta, võib M-Sport sarjast lahkuda.

"Minu ja M-Spordi jaoks on asi väga lihtne. Peame saama raudkindla garantii, et neid autosid saab osta ja nendega on võimalik sõita mistahes meistrisarjades üle maailma. Peame silmas riiklikke ja piirkondlikke meistrivõistlusi ning muid võidukihutamisi. Ainult sel juhul on võimalik majanduslikult toime tulla," lausus Wilson portaalile DirtFish.

Tiimi omanik tõi näite, et pärast reegli kasutuselevõttu kahanes autode müük järsult.

"Enne 2017. aastat müüsime igal aastal kaheksa kuni 14 WRC autot. Kui 2017. aastal alustasime, kukkus see number kui kaljult alla. Viimased aastad on meile majanduslikult väga rasked olnud, ning sellisel moel me lihtsalt jätkata ei saa. Ei jätkagi," lisas Wilson.

Rahvusvahelise Autoliidu direktor Yves Matton tahab, et kõik meeskonnad oleksid 2022. aastaks end kirja pannud augusti lõpuks.