Austria GP esikolmik (vasakult): teisena lõpetanud Charles Leclerc, võidumees Valtteri Bottas ja kolmas Lando Norris.Foto: Pa Pictures / Scanpix
Vormel 1
5. juuli 2020, 18:37

Võidumees Bottas: kui turvaauto kolmandat korda rajale tuli, siis mõtlesin küll, et mis mõttes?!

Vormel 1 MM-sarja avaetapi võitnud soomane Valtteri Bottas nõustus sõidu järel, et kolmel korral rajal käinud turvaauto tegi võidusõidust korraliku vaatemängu.

"Kui turvaauto kolmandat korda rajale tuli, siis mõtlesin küll, et mis mõttes?! Lewisel oli palju võimalusi mööda minna, kui ma oleks kasvõi väikse vea teinud," rääkis Bottas, kes hoidis kvalifikatsioonis saavutatud esimest positsiooni algusest lõpuni.

"Kuid suutsin asjad kontrolli all hoida ning see on hooajale hea algus," lisas soomlane.

Kuna teisena finišeerinud Lewis Hamilton sai 5sekundilise trahvi, tõusis poodiumi teisele astmele hoopis Charles Leclerc ja kolmandale 20aastane britt Lando Norris. Mõlemad mehed olid mõistagi väga rahul.

"Tegime täna kõik ideaalselt, ja lisaks oli meil Lewise karistuse ja mõne avarii näol ka pisut õnne, kuid see ongi võidusõidu osa," ütles Ferrari piloot Leclerc. "Tahtsime ära kasutada iga võimaluse, et jõuda siia, kus me oleme. Olin väga agressiivne ja ootasin oma võimalusi."

McLareni 20aastase piloodi Lando Norrise finišijärgne reaktsioon oli karjääri esimese poodiumikoha järel siiras: "Oh! Olen sõnatu! Oli hea võidusõit, ja kui sain teada Sergio Perezi ja Lewis Hamiltoni karistustest, üritasin viimastel ringidel suruda nii kõvasti kui suutsin. Sain hakkama!"