Lewis Hamilton (vasakul) ja Alexander Albon pidasid maha tulise lahingu, mis jättis Alboni raja kõrvale.Foto: Zuma Press / Scanpix
Vormel 1
5. juuli 2020, 21:50

Taas Hamiltoni ohvriks langenud Albon: kokkupõrge sõltus tema tahtest

Vormel 1 Austria GP-l karjääri esimeses poodiumikohas kinni olnud, kuid pärast kokkupõrget Lewis Hamiltoniga sootuks katkestanud Alex Albon oli võidusõidu järel tige ning pritsis valitseva maailmameistri suunas tuld ja tõrva.

"Pean olema oma sõnadega ettevaatlik, kuid ma arvan, et me oleks võinud selle sõidu ka võita," turtsus Red Bulli piloot pärast sõitu. Eriti tegi 24aastase võidusõitja meele mõruks asjaolu, et mullu novembris röövis sarnane kokkupõrge Hamiltoniga talt poodiumikoha ka Brasiilias.

"Ma arvan, et see ei tee rohkem haiget, kuid Brasiilias oli rohkem 50-50 olukord. Siin ma andsin talle  nii palju ruumi kui sain, ja see oli temas kinni, kas ta tahab kokku põrgata või mitte..." lisas Albon, kes kokkupõrke hetkel oli tõusmas teisele kohale.

Kui Albon pidi kokkupõrke järel katkestama, siis Hamilton sai lõpuni kihutada. Intsidendi eest määrati talle 5sekundiline trahv, mis langetas ta teiselt kohalt neljandaks.

Hamiltoni sõnul oli tegemist aga lihtsalt õnnetu olukorraga ja tema poolt polnud midagi tahtlikku.

"Minu arvates oli see sõiduintsident, kuid kui mulle määratakse veel mingi täiendav karistus, siis ma võtan selle vastu ja lähen eluga edasi," ütles vormel 1 superstaar.