Ott Tänak 2019. aasta Sardiinia rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
6. juuli 2020, 18:49

Sardiinia WRC-etapi korraldajad maadlevad ootamatu probleemiga

Algselt juunis toimuma pidanud Sardiinia WRC-etapp sõidetakse 29. oktoobrist 1. novembrini. Uute kuupäevadega ilmnes korraldajatel ootamatu mure – sügisel läheb varakult pimedaks, mistap peavad nad kärpima osalejate arvu ja lühendama võistlustrassi.

Sardiinias toimuva WRC-etapi korraldajad tegelevad algselt juuni alguseks kavandatud võistluse marsruudi muutmisega. Sõitma pääsevad vaid MM-sarjas võistlevad masinad ja kiiruskatseid lühendatakse 40 kilomeetri võtta.

"Ralli tuleb sarnane algselt planeeritule. Sõidame reedel ja laupäeval 100 kilomeetrit ning pühapäeval 60 kilomeetrit. Võimalik, et peame alustama natuke varem, sest päike tõuseb kell seitse hommikul ja õhtul kell pool viis on juba pime. Seetõttu ei saa kohalikud sõitjad rajale," vahendas DirtFishile Sardiinia ralli korraldajate siseringi kuuluv inimene.

Võistlust ei soovita pimedas läbida, sest kruusatolm muudab nähtavuse niigi piiratuks. Et kõik masinad jõuaksid päevavalges sõidud ära teha, lühendatakse ka kiiruskatsete vahele jäävaid ülesõite.

"Usun, et osaleb umbes 50 masinat. Suurema hulgaga muutuks päevavalguse puudumine probleemiks," lisas ta, kelle sõnul on sügisel sõitmisel ka mitmeid plusse. "Sel ajal pole nii palav kui juunis, kuigi ka oktoobris võib olla veel suvine ilm."