Ott Tänak Viru rallilFoto: Tiina Kõrtsini
WRC
6. juuli 2020, 19:16

Ott Tänak: südantsoojendav oli näha tee ääres nii palju inimesi

Laupäeval Viru ralli võitnud valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak rõõmustas, et sai võistlust vaatama kogunenud rohkearvulisele publikule heameelt valmistada.

"Tavaliselt näeb Eesti meistrivõistluste etapil katsetel rahvast, aga sa ei näe neid majadest välja tulemas, kui katsetele sõidad," lausus Tänak väljaandele DirtFish. "Oli tegelikult päris südantsoojendav näha nii palju inimesi, nii palju vanaisasid ja vanaemasid lastelastega vaatamas, mis toimub ja kuidas autod mööduvad."

Hyundaid rooliv Ott Tänak arvas, et Viru ralliga suudeti peale eriolukorra lõppu inimestele vaheldust pakkuda. Samas möönis saarlane, et MM-etappidel tuleb publiku osas võtta kasutusele ettevaatusabinõud.

"See on kõige olulisem punkt. Me oleme praegu teises olukorras ja peame õppima sellega toime tulema," jätkas ta. "Koroonaviirus levib veel mõnda aega ja me ei tea, millal see lõppeb. Parem on kohelda teda nagu sõpra, kellega tuleb ilusti hakkama saada. Kui meil on 20-kilomeetrine katse, siis on meil ruumi [inimeste hajutamiseks]."

Autoralli MM-sari jätkub septembri alguses Lõuna-Eesti teedel sõidetava Rally Estoniaga.