Sebastian Vettel Austria GP-l.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
7. juuli 2020, 12:18

Sebastian Vettel kasinast võidusõidust: auto oli tundmatuseni muutunud

Ferrari vormelipiloot Sebastian Vettel sõnas, et tema masin oli pühapäevase Austria GP ajal võrreldes reedega "tundmatuseni muutunud".

Vetteli nädalavahetus oli kõike muud kui rõõmustav. Kvalifikatsioonis pidi neljakordne maailmameister leppima 11. positsiooniga, ka sõidus jättis tema kiirus soovida. Tagatipuks põrkas ta kokku Carlos Sainz juunioriga (McLaren) ja tegi pirueti, mis ei lubanud finišis enamat 10. kohast. Vetteli tiimikaaslane Charles Leclerc sai tänu Lewis Hamiltoni viiesekundilisele ajatrahvile 2. koha.

Vettel tunnistas eile õhtul Servus TV-le, et veetis esmaspäeva üksi mägedes. "Klaarisin mõtteid. Mäel polnud kedagi peale minu, seega sain aega omaette olemiseks. See oli tolles olukorras hea."

Võistluse kohta sõnas ta järgmist: "Kiirus oli lihtsalt kadunud. Kaks-kolm asja polnud ideaalsed. Auto oli tundmatuseni muutunud võrreldes tundega, mis mul oli reedel. Seega mul oli halb päev. Masin pole tänavu nii hea kui lootsime. Me pole kindlasti seal, kus tahtsime olla."

Pirueti kohta sõnas Vettel, et ei püüdnud tolles olukorras (vt videot ülal) rünnata. "Tahtsin lihtsalt olla maksimaalselt lähedal. Neil kahel (Sainzil ja Leclercil – M. T.) oli pisike võitlus käsil. Ma ei oodanud, et Carlos keerab viimasel hetkel sisekurvi. See oli minu viga. Ma ei tahtnud talle otsa sõita, mistõttu lukustasin tagumised rattad.

Arvan, et tegin ilma käsipidurita hea töö, aga muidugi polnud mul plaanis auto ümber keerata. See häiris mind väga. Ilma selleta olnuks minu šansid palju paremad. Mul olid kasutamata pehme seguga rehvid alles, sest ma ei jõudnud kvalifikatsioonis kolmandasse faasi. Nendega oleksin võinud sõidu lõppfaasis nii mõndagi korraldada, hoolimata kiiruse puudumisest. Seepärast olin väga pahane."

Ferrari teatas eile, et teeb pühapäeval samuti Red Bull Ringil toimuvaks hooaja teiseks etapiks aerodünaamikas muutusi.