Yves Matton.Foto: PA/Scanpix
WRC
8. juuli 2020, 12:09

Rally Estonia mahub ka järgmisel aastal MM-kalendrisse? FIA boss: soovime uuel hooajal korraldada võimalikult palju etappe

Autoralli MM-sarja kuuluvate tiimide ning rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) vahel on tekkinud eriarvamused. Meeskonnad tahavad järgmise hooaja kalendris näha kümmet etappi, kuid FIA rallidirektori sõnul soovitakse korraldada võimalikult väheste kuludega võimalikult palju rallisid.

Koroonapandeemia põhjustatud majanduskitsikuse tõttu soovivad tehasetiimid järgmise hooaja autoralli MM-sarjas võistluste arvu vähendada. Lühema kalendri eest on häälekalt võidelnud näiteks Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo, kelle sõnul ei tohiks kalendris olla enam kui kümme võistlust. FIA rallidirektor Yves Matton on teist meelt.

"Praegune kriis on avaldanud tohutut mõju tootjatele ja nende motospordi osakondadele, aga ka erameeskondadele ja -sõitjatele. Seetõttu uurime erinevaid võimalusi, kuidas järgmisel aastal kulusid vähendada. See ei tähenda, et 14 etapi asemel peaksime korraldama kümme," leidis belglane Dirtfishile antud intervjuus.

WRC teatas hiljuti, et 2021. aastal toimuvad kindlasti Monte Carlo, Rootsi, Portugali, Itaalia, Keenia, Soome, Hispaania, Jaapani ja Austraalia etapid. Siiani on lahtine, kui palju võistlusi neile üheksale lisandub. Samas vihjab Matton, et pigem soovitakse korraldada rohkem rallisid, kuid seda Euroopas.

FIA ja WRC promootorite sõnul soovitakse lähiaastail võistlusi korralda suurtel turgudel nagu Hiina, Põhja-Ameerika, Venemaa ja India, kuid järgmise hooaja võtmesõna on kulude kokkuhoid. "Oleme varasemalt välja töötanud strateegia, kuid praegust konteksti arvestades peame selle võib-olla 2021. aastaks üle vaatama. Hetkel on numbritest veel vara rääkida," lausus Matton.

"Parim variant oleks korraldada võimalikult väheste kuludega võimalikult palju rallisid. Seetõttu töötame erinevate võimaluste kallal," selgitas ta. 

Tänavu jätkab autoralli MM-sari 4. - 6. septembrini toimuva Rally Estoniaga.