"See on peaaegu nagu koduralli," tõdes Tallinnas elav Teemu Suninen.Foto: Robin Roots
WRC
8. juuli 2020, 13:01

Tallinnas elav Teemu Suninen ootab pikisilmi Rally Estoniat: see on peaaegu nagu koduralli

Eelmisel nädalal kinnitati, et maailmameistrivõistluste sari jätkub septembri alguses Rally Estoniaga. Eestis elav Teemu Suninen rõõmustab, et saab uues koduriigis võistelda.

"See on peaaegu nagu koduralli. Võistlesin seal eelmisel aastal ja ka 2015. hooajal. See siiski eelist mulle ei anna, kuid traditsiooniliselt meeldib mulle sellistel teedel sõita," ütles Suninen portaalile rallit.fi.

Soomlase sõnul võib sõidupaus Eestis tunda anda. "Alguses olen vast üsna toores. Pärast pikka sõidupausi tuleb kohe võistluskalendri kiirem ralli. See võib juhtidel peapööritust tekitada," leidis ta.

Viimane autoralli maailmameistrivõistluste etapp sõideti Mehhikos, kus Suninen lõpetas kolmandana. 26aastane Suninen tõdes, et peale märtsi pole ta WRC-autosse istunud.

"Eelmisel nädalal olin mures ja saatsin ülemusele sõnumi, et millal me taas sõidame. Õnneks tuli FIA kalendriga välja. Nüüd tean, mille nimel töötan ja Rally Estonia on tulemas," naeris Suninen. Toyota ja Hyundai on viimastel nädalatel aktiivselt testinud ning Ott Tänak võistles Viru Rallil. Suninen ja M-Spordi teine sõitja Esapekki Lappi on samal ajal teinud kuiva trenni.

"Testide kohta pole veel teavet. Eeldatavasti saame rajale napilt enne esimest võistlust. Ootan päeva, kui taas sõitma pääsen. Pärast pikka pausi oleks vajalik testida, kuid eelarve on selline, nagu ta on," nentis Suninen.

Pärast Rally Estoniat on kalendris Türgi, Saksamaa, Sardiinia ja Jaapani etapid. Mehe sõnul on tulevad võistlused väga põnevad, kuid mureks võib osutuda tihe ajakava.

"Vaatajale võib tunduda, et sõidame ainult iga paari nädala tagant. Kuid näiteks mehaanikud lähevad septembris reisima ja lõpetavad hooaja alles detsembris. Ka sõitjatel on seis sisuliselt sama," sõnas Suninen ja lisas, et on siiski hooaja lõpuks valmis. "Vähemalt on mul nüüd energiat. Ma pole kunagi nii pikka puhkust veetnud. Sain üle pika aja jaanipäeval Soomes olla."