Ott TänakFoto: EPA/Scanpix
WRC
8. juuli 2020, 13:37

Ott Tänak: tahaksin rääkida Michael Parkiga, sest ta teadis, kuidas Märtinit ohjata

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak tõdes portaalis DirtFish ilmunud intervjuus, et sooviks mineviku rallimeestest kõige enam rääkida Markko Märtini kunagise kaardilugeja Michael Parkiga. 

Saarlaselt küsiti, et mida ta teeks oma karjääris teisti. "Muudaksin oma lähenemist 2012. aastal," lausus Tänak portaalile Dirtfish. "Toona juhtus palju tobedaid õnnetusi ja arukaid õnnetusi polnud. Võib-olla võtaksin natuke hoogu maha ja oleksin natuke igavam. Samas, kui oleksin aeglasemalt sõitnud, siis ma võib-olla ei oleks täna siin, kus olen."

Kui Tänak saaks valida ühe ajastu, millal rallit sõita, siis ta valiks viimased kolm aastat. "Praegusel ajal on masinad väga head. Võistlused on lõbusad ja tasavägised. Viimati oli rallis nii põnev aastatel 2003-2006. See oli hea aeg ja tehnoloogia osas ehk parim ajastu. Sõitsin kohalikul rallil Markko Märtini 2003. hooaja Ford Focusega ja sellega oli väga huvitav võistelda," muljetas Hyundai piloot.

Eestlasel paluti ajaloost valida üks ralliinimene, kellega vestelda. Tänaku sõnul valiks ta traagiliselt hukkunud Colin McRae või Michael Parki. "McRae paistis olevat lahe tüüp, keda huvitasid tehnika osas paljud erinevad teemad," meenutas Tänak hea sõnaga 2007. aastal helikopteriõnnetuses hukkunud šotlast. "Paljud selle ajastu inimesed said temaga rääkida, aga minul see ei õnnestunud."

"Tegelikult on üks inimene, kellega oleksin tahtnud väga rääkida, Michael Park," lisas Tänak. Park oli Markko Märtini kaardilugeja, kes suri 2005. aasta õnnetuses. "Küsiksin temalt väga palju asju. Peamiselt aga, kuidas Markkot ohjes hoida! Usun, et ta teadis seda."