Indrek Tobreluts.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
8. juuli 2020, 14:35

Laskesuusakoondise peatreener Tobreluts püstitas Eesti rekordi

Tartus Tamme staadionil peetud KEVEKi ja Tartu Kalevi staadionijooksu sarja neljandal osavõistlusel näitas taaskord suurepärast jooksuvormi  laskesuusakoondise peatreener Indrek Tobreluts. Mees püstitas 800 meetri jooksus ajaga 1.59,67 uue M40 vanuseklassi Eesti rekordi.

Laskesuusakoondise peatreener Indrek Tobreluts hoidis rekordit enda käes ka varasemalt, sest juuni alguses läbis ta kaks staadionringi ajaga 2.01,10. Esmaspäeval viis ta rekordnumbrid juba uude minutisse.

Elva Suusaklubi esindanud 44aastane Tobreluts läbis 800 meetrit ajaga 1.59,67 ja edestas oma vanuseklassis järgnevaid enam kui viie sekundiga. Vaid paar kümnendikku kiirema ajaga tõusnuks veteransportlane ka meeste arvestuses poodiumile.

Naiste arvestuses käis rajal Tobrelutsu hoolealune Tuuli Tomingas, kes võttis samal distantsil võidu naiste arvestuses. Tõsi, selleks pidi ta seljatama vaid ühe vastase.

Juuni alguses tunnistas Tobreluts Õhtulehele, et kuni 3000 meetri pikkustel distantsidel laskesuusatajatest hoolealustest talle vastast pole. „Aga kindel ei saa olla, keegi ei ole stardijoonele tulnud ja Raido Ränkel on tegelikult ka terava jalaga,” möönis ta toona.

Võistluse tulemused leiad siit.