Tänavu Armeenia esiliigas pallid rohkem murule ei veere.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
8. juuli 2020, 15:13

Kokkuleppemängude skandaal Armeenias: viis klubi diskvalifitseeriti, 45 inimest said eluaegse keelu ja liiga jäeti pooleli

Armeenia jalgpall sattus viimaste aastate ühte suurimasse kokkuleppemängude skandaali, mille tagajärjel diskvalifitseeriti viis meeskonda. 

Riigi vutiliit diskvalifitseeris viis klubi. Lisaks said 45 inimest, kelle hulka kuuluvad omanikud, mängijad ja treenerid, eluaegse jalgpallis tegutsemise keelu. Armeenia meedia teatel olid enamik patustajaid Vene passiga, kuid keelu said ka ukrainlased, lätlased ja valgevenelased.

"Otsused tehti peale ümberlükkamatute tõendite saamist rahvusvahelistelt agentuuridelt ja jõustruktuuridelt," lausus Armeenia jalgpalliliidu juht Armen Melikbeyan. "Kõik kogutud tõendid saadetakse edasi Armeenia võimuesindajatele."

Viis mängukeelu saanud klubi on Jerevani Lokomotiv, Jerevani Torpedo, Aragats, Masis ja FC Yerevan, kelle osalusel lõppesid matšid näiteks tulemustega 12:0, 0:12, 1:8, 9:2, 0:7, 0:8 ja 8:2.

"Meie eesmärk on Armeenia jalgpallist kaotada korruptsioon ja kokkuleppemängud," lisas Melikbeyan. Samuti teatati, et tänavu esiliigas rohkem mänge ei peeta.

Armeenias teenivad leiba ka Eesti koondislased Nikita Baranov (FC Alashkert) ja Ilja Antonov (FC Ararat). Mõlemad mängivad kõrgliigas ja skandaalist puudutatud ei ole.