Anett Kontaveit 8. juulil Tondi tennisekeskuses toimunud sõuturniiril.Foto: Stanislav Moshkov
Tennis
8. juuli 2020, 21:06

Anett Kontaveit: olen päris palju emaga trenni teinud

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 22.) pidas viimati tõsise võistlusmängu 25. veebruaril Dohas. Seejärel sekkus koroonaviirus, mis paiskas kogu maailma plaanid segi.

"Trenn muutus rohkem füüsilise ettevalmistuse põhiseks, tennist mängisin kindlasti palju vähem kui muidu oleks mänginud," kõneles Kontaveit täna Tondi tennisekeskuses pärast Eesti meistrivõistluste raames toimunud sõuturniiri.

Kontaveit oli üks neist sportlastest, kes sai eriolukorra ajal eriloa alusel treenida Audenteses. Ühtki treeningmatši pole ta saanud vahepeal pidada. "Aga vahel olen trennisetti mänginud eri vastastega, näiteks Vladimiriga (Ivanov – M. T.)," märkis ta.

Treeneri Nigel Searsiga hoidis Kontaveit ühendust ka sügaval koroonaajal. "Suhtlesime nädalas vähemalt korra, ta andis mulle õpetussõnu. Nüüd, mil saan taas mängida, oleme kindlasti rohkem suhelnud. Olen emaga päris palju trenni teinud. Ema on mind väga palju aidanud, kui Nigeliga treenida ei saanud," sõnas Eesti praegune parim naistennisist.

Anett Kontaveit 8. juulil Tondi tennisekeskuses toimunud sõuturniiril. Foto: Stanislav Moshkov

Konkurentide olukorra ja treeningvõimaluste kohta lausus eestlanna, et need olid pandeemia ajal erinevad. "Tean, et paljud ei saanud üldse tennist mängida."

Viimasel ajal on maailma eri paigus toimunud juba erinevaid näidisturniire. Kas seal osalejatel on mingi eelis? "Ei oska öelda, eks paistab, kui kõik jälle kokku saame ja mängima hakkame. Raske ennustada, aga mängimine ei tule kahjuks kindlasti," lausus Kontaveit ja lisas, et oleks meeleldi osalenud mõnel Balti riigis toimunud turniiril.

Kui koroonaviiruse pandeemia lubab, jätkab Kontaveit hooaega 17. augustil USAs sealsete lahtiste meistrivõistluste nii-öelda soojendusturniiridel. USA lahtiste algus on planeeritud 31. augustile, kuid võistluse toimumine pole sugugi kindel.

"Eks seal ole päris kehvasti praegu selle haigusega. Korraldajatel on raske otsus. Lõplikku otsust polegi veel tehtud, aga kui see toimub, siis planeerin kindlasti osaleda," kinnitas Kontaveit.

"Kui turniir tõesti toimub, siis tehakse see väga turvaliselt, testitakse koguaeg ja meid hoitakse isolatsioonis, et oleks väga vähe kokkupuudet inimestega. Sellisel viisil äkki suudavad turniiri ära korraldada."

Kontaveit keeldus Eesti ajakirjanike intervjuusoovidest, kuid oli nõus andma Tondi tennisekeskuses mõneminutilise väljakuintervjuu, mille tarbeks said ajakirjanikud eelnevalt küsimusi saata.