Mohamed Salah (paremal) ja Brightoni väravavaht Matthew Ryan.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
9. juuli 2020, 11:38

Järjekordse võidu noppinud Liverpool läheneb jõudsalt Manchester City'le kuuluvale rekordile

Juba kolm vooru varem meistritiitli kindlustanud Liverpool alistas täna Inglismaa kõrgliigas võõrsil tulemusega 3 : 1 Brighton & Hove Albioni. Neli mängu enne lõppu ollakse väga lähedal sarja kõigi aegade punktirekordile.

2018. aastal meistriks tulles kogus Manchester City 100 silma, millest enamat pole suutnud varem ega hiljem ükski meeskond. Nüüd on aga Liverpool sellele väga lähedal: viimasest neljast mängust tuleb võita kolm.

Eile õhtul toimunud matšis asus värske Inglismaa meister juhtima kuuendal minutil, kui sihile jõudis Mohamed Salah. Mõned hetked hiljem duubeldas eduseisu Jordan Henderson, vahetult enne poolaja lõppu vähendas vahet Leandro Trossard, kes palli Alissoni selja taha saatis.

76. minutil sai Salah kirja oma teise värava ning egiptlane oli lähedal ka kübaratrikile, kuid paraku ei suutnud ta värvaesist olukorda ära lahendada.

Liverpool on 34 mänguga kogunud 92 silma, Manchester City, kes eile Newcastle Unitedi tulemusega 5 : 0 purustas, jääb liidrist maha juba 23 punktiga. Kolmandat positsiooni hoiab Londoni Chelsea, neljas on hetkel Leicester City.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore