Jüri Ratas.Foto: Robin Roots
WRC
9. juuli 2020, 13:05

Jüri Ratas: Rally Estonia on nii suur üritus, et selle korraldamiseks on kindlasti vaja erilähenemist (1)

Eesti peaminister Jüri Ratas andis tänasel valitsuse pressikonverentsil ülevaate erinevatest otsustest ja tegemistest, teiste teemade seas puudutati ka septembrikuus toimuvat Rally Estoniat.

Täna otsustati, et väliüritustel osalevate inimeste piirarv tõstetakse 2000ni. Augustis vaadatakse veel üle septembris toimuvad üritused, nende seas Rally Estonia, mis toimub 4. - 6. septembrini. 

"13. augustil vaatame uuesti septembri üle, nii me täna otsustasime. Siis jääb veel mitu nädalat aega Rally Estonia toimumiseni. Kuidas seda hinnata? Ma arvan, et tegemist on nii suure üritusega - üle 200 kilomeetri on katseid ja usun, et pealtvaatajatele on kohtasid mitmeid - , et kindlasti on vaja erilähenemist," lausus Ratas.

Rohkelt on kriitikat pälvinud ka majutushinnad, mis küündivad Tartumaal mitmete tuhandete eurodeni. Tähelepanu on see pälvinud ka Soome meedias: soovivad ju mitmed põhjanaabrite rallifännid tulla WRC etapile kaasa elama.

"Olen õnnelik, et elan 1991. aastast vabas Eesti riigis, demokraatlikus riigis, kus on turumajandusele vastav loogika ja minu arvates on see suurepärane," kõlas Ratase kommentaar kõrgete majutushindade kohta.

Rally Estoniast räägib peaminister alates 32. minutist.