Fernando Alonso aastal 2012 Mugello ringrajal Ferrari vormelit testimas.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
9. juuli 2020, 18:24

Vormel 1 nimetab suure tõenäosusega kalendrisse täiesti uue ringraja

Vormel 1 sari jõuab sel hooajal esimest korda Itaalias Toscana maakonnas asuvale Mugello ringrajale, kirjutab Motorsport.com. 

Info on mitteametlik, kuid Motorsporti teatel hakkavad vormelid Ferrarile kuuluval ringrajal kihutama 13. septembril ehk nädal pärast Monza etappi. See oleks hooaja üheksas võidusõit.

Mugello ringrada on 5,245 kilomeetrit pikk. Vormel 1 etappi pole seal kunagi peetud, küll aga vuravad seal igal aastal MotoGP ässad. Lisaks kasutab Ferrari vormelitiim ringrada oma F1-masina testimiseks. 
Motorsport.com kirjutab veel, et varsti on oodata kinnitust 27. septembril Sotšis toimuva Venemaa GP osas. Selle korraldajad on juba alustanud piletimüügi reklaamimist, mis tähendab, et Sotši etapist võib saada aasta esimene publikuga GP.
 
Kui vahepeal liikusid jutud, et Venemaa GP järel võiks toimuda Kanada GP, siis nüüd olla need lootused kustunud. Eeldatavasti täidab selle lünga Portugali etapp Algarve ringrajal, mis oleks samuti esmakordne F1 ajaloos.
 

Edasi lükatud Vietnami ja Hiina GP-d toimuvad ilmselt oktoobri teises pooles. Oktoobri lõppu ja novembrisse planeeritud USA, Mehhiko ja Brasiilia GP-sid pole tühistatud ega edasi lükatud, kuid nende toimumine pole koroonaviiruse tõttu eriti tõenäoline.

Hooaja lõpetavad ilmselt kaks võidukihutamist Bahreinis ja üks Abu Dhabis 13. detsembril.

Imola ja Hockenheimi ringrajad on ooterežiimil, et vajadusel lünki täita.

Vormel 1 hooaeg jätkub sel nädalavahetusel Austrias Red Bull Ringil, kus peeti eelmisel nädalal ka hooaja avaetapp.