Sebastian Vettel tänasel pressikonverentsil.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
9. juuli 2020, 20:41

Neljakordne maailmameister pidas läbirääkimisi Renault'ga ja naaseks meeleldi Red Bulli

Neljakordne vormel 1 maailmameister Sebastian Vettel (33) kinnitas, et pidas järgmise aasta osas läbirääkimisi Renault'ga ning naaseks meeleldi Red Bulli, kui tiim teeks pakkumise. 

Vetteli tulevik on lahtine, sest praegune tööandja Ferrari ei paku talle uut lepingut. Renault teatas eile Fernando Alonso palkamisest.

"Jah, vestlesin Renault'ga, aga ilmselgelt mitte piisavalt konkreetselt," vahendab Vetteli sõnu Autosport. "Nagu nägite, läksid nad teist teed. See (Alonso palkamine) ei muuda minu jaoks suurt midagi. Kõik sõltub minu otsusest, mida ma ei ole kohustatud langetama järgmise paari päeva jooksul." 

Vettel sõnas, et praeguse seisuga on võimalikud variandid nii F1-s jätkamine, paus kui ka karjääri lõpetamine. Ta rõhutas, et januneb uute saavutuste järele konkurentsivõimelises meeskonnas.

"Olen sel alal saavutanud palju ja soovin lisa, mitte lihtsalt osa võtta. Näis, mis saab," lisas sakslane.

Vettelit on seostatud Red Bulliga, kus ta võitis aastatel 2010–14 kõik oma maailmameistritiitlid. Kui sakslaselt küsiti, kas ta ütleks Red Bullile "jah", vastas ta: "See on võitev masin. Ja nagu varem ütlesin, olen siin, et võistelda ja võita. Seega ilmselt oleks vastus "jah"."