Foto: Envato Elements
Sisuturundus
23. juuli 2020, 11:46

Kas desinfitseerimisvahendid on uus normaalsus?

Pikaleveninud isolatsiooniaeg on viimaks möödas ning elu on jätkumas normaalsetel radadel. Kohvikud, restoranid on avatud, vanalinna terrassid täituvad inimestega ning kontserdimajad ja meelelahutusasutused on taasavanud oma uksed.

Pärast pikka karantiiniaega on seda kõike meeldiv jälgida ning kogeda, kuid kas see tähendabki, et oht on nüüd möödas? Paraku peame tõdema, et seniks, kuni puudub efektiivne vakstiin, jääb risk uuteks haigestumisteks ning viirusepuhanguteks alles. Et haigestumisrisk oleks ja jääks võimalikult madalaks, saame aga kõik anda oma väikese panuse. Kõige lihtsam on pidev ja korrapärane kätepesu. Hoolikas kätepesu on odavaim terviskindlustus, mis aitab meil püsida terve ja tõkestada viiruse levikut.

Samas võib mõnikord juhtuda, et seep ning soe vesi ei ole käeulatuses, mistõttu on targem mõelda alternatiividele. Suvistel rahvarohketel vabaõhuüritustel võivad tihtipeale murekohaks olla kasinad hügieenivõimalused. Siinkohal tulevad appi mitmesugused desinfitseerimisvahendid, mida on mugav kaasas kanda ning mis on erinevate viiruste-bakterite tõrjumisel ja tõkestamisel äärmiselt efektiivsed.

Milliseid desinfektsioonivahendeid eelistada?

Apteekides, poodides ja internetis leidub suur valik erinevaid desinfektsioonivahendeid ning antiseptikume. Nendest sobivama leidmine jääb igaühe isiklikuks ülesandeks, kuid siinkohal on kindlasti mitmeid tähtsaid aspekte, millele tähelepanu pöörata. Kõige olulisemaks neist on koostisosade kvaliteet, eriti selles sisalduva piirituse kvaliteet. Paraku on paljud desovahendid valmistatud ebakvaliteetsest piiritusest, mis võivad sisaldada koguni keelatud koguses ohtlikke jääke, peamiselt metanooli. Samas harvad pole juhused, kus koostisest on leitud teisigi kahjulikke kemikaale. Nendeks ohtlikeks kõrvalproduktideks võivad olla nii atseetaldehüüdid (mis tekitavad nahal ärritust) või hoopiski erinevad puskariõlid (mis võivad põhjustada peavalu).

Kindlasti tasuks vältida desinfektsioonivahendeid, millega kaasneb ebameeldiv lõhn ning mis jätavad sinu käed lõhnama nagu keemialabori. See on märk madalast kvaliteedist või koguni ohtlikest koostisosadest.

Õnneks on Eesti turul olemas ka mitmeid kvaliteetseid ja taskukohase hinnaga desinfektsioonivahendeid. Üheks nendest on Punch! Sanitizer, mis on valmistatud Eesti kvaliteetseimast joogipiiritusest. Raskel ajal asus muidu igapäevaselt joogitootmisega tegelev ettevõte Punch! Drinks valmistama hoopiski desovahendeid. Olude sunnil sündinud tootesari Punch Sanitizer! on esimene omalaadne Eestis, mis valmistatud kõrgkvaliteedilisest mahepiiritusest, mille esmane kasutusotstarve on olnud joogitööstuses. See omakorda tähendab, et tegemist on äärmiselt nahasõbraliku tootega, milles puuduvad igasugused ohtlikud lisaained ja kemikaalid.

Tootesari eristub ka läbimõeldud ja kauni disaini poolest – Sanitizerit kotist või taskust välja võttes ei pea häbenema, et suur ja kohmakas pudel või piinlikult konarlik disain kaaslaste pilke riivaks. Väike, käepärane ja kompaktne Sanitizer mahub ideaalselt nii taskusse kui ka käekotti ning on eelistatud valikuks kõigile neile, kes peavad tähtsaks kvaliteeti ja head disaini.

Rohkem infot populaarsetest Punch! Drinks Sanitizeritest leiad nende kodulehelt: www.punch-drinks.com või ka hästi varustatud Apotheka apteekidest.