Andreas VeerpaluFoto: ALDO LUUD
Talisport
10. juuli 2020, 10:46

Veerpalu dopinguskandaali võtmeisik mõisteti 15 kuuks reaalselt vangi

Seefeldis peetud suusatamise maailmameistrivõistlustel lahvatanud dopinguskandaal, mille raames jäid vahele ka Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, veereb lumepallina edasi.

Sel nädalal mõistis Innsbrucki kohus dopinguskeemi ühe võtmeisiku Walter Mayeri reaalselt 15 kuuks vangi. 61aastasele Mayerile heideti ette dopinguainete vahendamist ning mees on osaliselt ka süüd tunnistanud. Ühtlasi kinnitas ta, et ei kavatse otsust edasi kaevata, vahendab yle.fi.

Teatavasti on Austrias esitatud kriminaalsüüdistus ka Andreas Veerpalule ja Karel Tammjärvele.

Austrias käib veel kriminaaluurimine Andreas Veerpalu treenerist isa Andrus Veerpalu kohta, keda Innsbrucki prokuratuur kahtlustab spordipettuses osalemises.

Andrus Veerpalu pole Seefeldi skandaali puhkemisest saati ühtki intervjuud andnud, kuid rahvusvahelise suusaliidu teatel eitab endine tippsuusataja seotust dopinguvõrgustikuga.

Sarnaselt Veerpalule ja Tammjärvele nii kasvuhormooni manustanud kui ka verd vahetanud austerlastele Dominik Baldaufile ja Max Haukele määras Innsbrucki regionaalkohus spordipettuse eest 480 euro suuruse rahatrahvi ja viie kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse.