Paremalt: Niklas Kaul, Maicel Uibo ja Damian Warner, Doha MMi esikolmik.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
10. juuli 2020, 19:27

Kümnevõistluse valitsev maailmameister käis operatsioonil ja tänavu enam ei võistle

Kümnevõistluse valitsev maailmameister ja eestlaste kange konkurent Niklas Kaul käis operatsioonil ning ühtlasi kuulutas oma hooaja lõppenuks.

22aastasel sakslane oli tänavu kevadel võistelnud ametlikult korra, eelmisel laupäeval sai ta kettaheites kirja enda kohta korraliku tulemuse 46.91.

Nüüd aga teatas Kaul, et tal opereeriti küünarliigest ning tänavu ta enam ei võistle.

"Käisin eile küünarliigeses stabiilsuse taastamiseks operatsioonil. Tunnen end praegu hästi, lõikus läks probleemideta ning homsest alustan taastusraviga," kirjutas kümnevõistleja sotsiaalmeedias.

Kaulile on küünarnukk muret valmistanud mitu aastat. Eelmine aasta kulges tal küll suuremate probleemideta - seda ilmestavad pikad odakaared, Doha MMil saatis ta viskevahendi 79.05 m kaugusele -, kuid tänavu mais tabas teda treeningul järjekordne tagasilöök.

Just odavise on ala, millega on Kaul suutnud sageli terve kümnevõistluse enda kasuks pöörata. Mullu tõusis ta enne viimast ala liidriks U23 EMil, kus tuli tšempioniks Johannes Ermi ees ning Doha MMil triumfeeris ta sarnaselt Maicel Uibo ees. 

Kauli, kes valiti mullu Tallinnas toimunud pidulikul galal Euroopa aasta tõusvaks täheks, isiklik mark on võimas ka 1500 meetri jooksus: 4.15,52. Kümnevõistluses on sakslase rekord 8691 punkti.