Paul Aron.Foto: Twitter / @MercedesAMGF1
Auto-Moto uudised
11. juuli 2020, 09:11

VIDEO | Eesti noor vormelisõitja osales hirmuäratavas avariis

Noor eesti vormelisõitja Paul Aron (16) tegi reedel Monza ringrajal debüüdi Formula Renault Eurocup võistlussarjas. Noormehe avastart lõppes hirmuäratava avariiga.

Mercedese vormelitiimi noorteprogrammi kuuluv Paul Aron sõitis esikümne piiril, kuniks täieliku ohvrina teelt välja sõideti. Hollandlane Joey Alders üritas kurvis Aronist mööduda, kuid nende vormelite rattad puutusid kokku. 

Kokkupõrke tagajärjel libises hollandlase masin eestlase peakohalt üle. Õnneks on sarjas kasutusel pilootide päid kaitsev halo-nimeline turvakaar, mistap pääses Aron õnnetusest vigastusteta.

 

Möödunud hooajal kihutas Aron Prema Powerteami värvides Saksamaa ja Itaalia F4-sarjades. Itaalias pälvis ta parima uustulnuka tiitli ja sarja kokkuvõttes kolmanda koha. Tänavu võistleb vormel ta Renault Eurocup sarjas ART Grand Prix' meeskonnas.

"See on hüppelaud eduni. Olen kindel, et suudan koos tiimiga areneda. Paljud endised ART sõitjad on saavutanud edu, ma loodan teha sama. Minu esimene vormelihooaeg oli edukas ja olen kindel, et suudan koos ART meeskonnaga teha sinna otsa ka teise eduka aasta. On au olla osa legendaarsest ja ajalooga tiimist," sõnas Aron veebruaris tiimiga liitudes.

Vormel Renault sarja on võitnud teiste seas näiteks Lando Norris (2016), Pierre Gasly (2013), Kevin Korjus (2010) ja Valtteri Bottas (2008).