Kes on see Premier League'i homoseksuaalne vutimees, kes tahaks kapist välja tulla, kuid ei saa?Foto: Cath Ivill
Jalgpall
12. juuli 2020, 12:47

Premier League'i jalgpalluri südantlõhestav kiri: olen gei, kuid ei saa sellest avalikult rääkida

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängiv anonüümne vutimees saatis Justin Fashanu (elu enesetapuga lõpetanud jalgpallur, kes tunnistas esimese tegevmängijana, et on homoseksuaalne) fondile avaliku kirja, milles tunnistas, et on gei.

"On midagi, mis eristab mind enamikust teistest Premier League'i mängijatest. Olen gei," algas kiri.

"Isegi selle kirja kirjutamine on minu jaoks suur samm. Kuid ainult mu perekond ja valitud rühm sõpru on teadlikud mu seksuaalsusest.

Ma ei tunne, et oleksin valmis seda jagama meeskonnakaaslaste või treeneriga. See on raske. Olen suurema osa oma elust olnud koos nende kuttidega ja kui astume koos väljakule, oleme üks meeskond.

Kuid ikkagi on midagi minu sees, mis teeb minu jaoks võimatuks olla nendega lõpuni avameelne. Loodan väga, et ühel päeval ma suudan seda. Umbes 19aastaselt sain selgeks, et olen gei. Mis tunne on sellist elu elada?

See võib olla päevast päeva tõeline õudusunenägu. Ning see mõjutab mu vaimset tervist üha enam. Tunnen, et olen oma hirmudesse lõksu jäänud ning et tõe varjamine teeb asju ainult hullemaks.

Kuigi mu süda ütleb sageli, et pean seda tegema ja sellest rääkima, ütleb mõistus alati vastu, et miks ma peaksin kõigega riskima? Ma olen õnnelik, sest ma teenin väga head palka. Mul on kena auto, kannan disainerirõivaid ning võin osta oma perele või sõpradele kõike, mida ma soovin.

Kuid ma tunnen puudust kaaslasest. Olen vanuses, kus sooviksin olla suhtes. Kuid jalgpalli mängimise pärast peaks minu usaldus partnerisse olema väga suur.

Nii et praegu väldin ma igasuguseid suhteid. Ma loodan, et peagi kohtan kedagi, keda saan täielikult usaldada.

Tõde on selles, et jalgpall pole valmis selleks, et mängija kapist välja tuleks. Jalgpallis peaks toimuma radikaalsed muutused, et ma tunneksin, et olen selleks sammuks valmis. Praegu tunnen, et ma ei ole."

Premier League'i jalgpalluritest on oma homoseksuaalsusest avalikult rääkinud endine Aston Villa sakslasest poolkaitsja Thomas Hitlzberger, kuid ta tegi seda pärast oma mängijakarjääri lõppu