Georgi Tunjov (vasakul) murdis Genoa vastu esimest korda Itaalia kõrgliigas algkoosseisu.Foto: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de
Jalgpall
12. juuli 2020, 22:26

KÕVA SÕNA! 19aastane narvalane tegi Itaalias ajalugu, Klavan hoidis vastased kuival

19aastane Narvast pärit jalgpallur Georgi Tunjov pääses esimest korda Itaalia kõrgliigas algkoosseisu, kui Eesti noortekoondislase koduklubi SPAL kaotas võõral väljakul 0 : 2 Genoale. Ragnar Klavan ja Cagliari tegid Leccega väravateta viigi.

Tunjov jooksis tänavu Itaalia kõrgliigas platsile viiendat korda. Seni oli ta saanud end näidata AS Roma (17 minutit), Juventuse (10 minutit), Parma (1 minut) ja Sampdoria (12 minutit) vastu. Karikavõistlustel õnnestus tal samuti korra põhikoosseisu murda, kui vastaseks oli kuulus AC Milan (90 minutit).

Täna usaldas SPALi peatreener Luigi Di Biagio narvalasele väljaku vasakul äärel 58 minutit, kuni pingilt sekkus 34aastane itaallane Mirko Valdifiori, kes endise Transi mehe välja vahetas. Tunjov osales aktiivselt SPALi rünnakutegevuses ning talle usaldati lahti mängida mõned standardolukorrad.

Genoa teenis tabelisse tähtsa võidu: väravad kanti Makadoonia vutilegendi Goran Pandevi (24. minutil) ja Taani ässa Lasse Schöne (54. minutil) nimele. 36aastane Pandev veetis oma karjääri parimad hooajad Lazios, Milano Interis ja Napolis. 34aastast Schönet mäletavad Eesti jalgpallisõbrad ehk enim Amsterdami Ajaxi särgis, kellega võideti südameid suurepäraste hooaegadega Euroopa liigas ja Meistrite liigas.

Genoa astus sammu lähemale, et jääda kõrgliigasse püsima. 32 mänguga on neil kirjas 30 punkti, mis annab 17. koha. Kohe nende selja taga on punkti kaugusel Lecce, kes tegi pühapäeva hilisõhtul 0 : 0 viigi Ragnar Klavani ja Cagliariga.

Klavan kuulus taas algkoosseisu ning tegi kaitseliinis kaasa täismängu. 34aastane Viljandi mees on tänavu kõrvale jäänud vaid kuuest liigamängust, 22 korda on ta kuulunud algrivistusse.

Tunjov ja SPAL hoiavad 19 punktiga tabelis viimast kohta ning suure tõenäosusega langetakse kõrgliigast välja. Cagliari on 41 punktiga 11. real, mis tähendab, et unistus Euroopasse viivast kuuendast kohast hakkab muutuma üha ähmasemaks.