Wilfred ZahaFoto: EMPICS Sport/Scanpix
Jalgpall
13. juuli 2020, 08:45

Inglismaa politsei vahistas 12aastase poisi, kes saatis mustanahalisele jalgpallitähele rassistlikke sõnumeid

Inglismaal pidas politsei kinni 12aastase poisi, kes saatis Crystal Palace'i ründajale Wilfried Zahale räigeid rassistlikke sõnumeid.

Enne pühapäevast mängu Aston Villaga postitas Côte d'Ivoire'i ja Crystal Palace'i ründaja Twitterisse ekraanitõmmise ähvardustest ja solvangutest, mis talle saadeti. 

"Parem oleks, kui sa homme ei skoori, sa must v**t, või ma tulen homme sinu juurde valgeks kummituseks riietatuna külla," seisis solvangutes, mille juurde olid lisatud kurikuulsa Ku Klux Klani pildid.

Asja asus uurima politsei, kes pidas kinni noore lapse. "Meile teatati, et jalgpallurile saadeti täna mitu rassistlikku sõnumit. Hakkasime asja uurima ja pidasime kinni 12aastase poisi. Aitäh kõigile, kes sellele tähelepanu juhtisid. Rassism ei ole vastuvõetav," kirjutas politsei.

Meeskonna peatreener Roy Hodgon ütles enne mängu, et sellisele rassismile pole vabandus. "See on väga nukker, kui jalgpallur ärkab mängupäeval ning näeb argpükslikke ja põlastusväärseid solvanguid. Minu meelest on õige, et Wilf sellest teada andis. Me ei tohi sellistes olukordades vaikida," leidis ta.

Crystal Palace kaotas matši 0 : 2 ja Zaha mängis kaasa terve mängu.