Peeter Pruus, Eesti meister olümpiakrossis.Foto: Adam Illingworth
Jalgrattasport
13. juuli 2020, 10:28

Eesti meistrid olümpiakrossis on Peeter Pruus ja Janika Lõiv

Lähte maalilistel maastikel toimunud olümpiakrossi Eesti meistrivõistlused võitis meestest Peeter Pruus ja naistest Janika Lõiv.

Nädalavahetusel toimusid Lähtes Eesti meistrivõistlused olümpiakrossis. Meeste eliitklassis võitis Peeter Pruus, teine oli Martin Loo ja pronksile sõitis ennast MU vanuseklassi kuuluv Markus Pajur. Päev oli üsna märgiline, sest viimasel kümnel aastal oli meistriks tulnud Loo.

"Ühes viimases kurvis Loo eksis ja kukkus, siis oli veel umbes 1 km lõpuni sõita ja sealt panin ise lõpuni. Ilmselt ta loobus peale seda kukkumist ja lasi jala sirgu. Üritasin ise mitte eksida ja lõpuks ometi peale kõiki neid aastaid sain meistrikulla enda kaela. Olen väga rahul," kirjeldas Pruus võistluse võtmehetke.

Naistest võitis sõidu Janika Lõiv, kellele järgnesid Mari-Liis Mõttus ja Kätlin Kukk. "Mul on hea meel tänase meistritiitli üle. Konkurendid pakkusid kõva lahingu," rõõmustas kuldmedalist, kes kevadel tõusis reitingutabelis maailma kümne parema ratturi hulka

"Kuna sain ise ees tempot valida vastavalt oma enesetundele, sõitsin esimese poole tagasihoidlikumalt. Peale poole võistlusmaa läbimist õnnestus Mari-Liisiga väike vahe sisse saada. Seejärel hoidsin oma tempot ja proovisin vahet kasvatada, mis ka õnnestus. Raja suhteliselt järsud ja lühikesed tõusud mind ei soosinud, sest olen pisike. Kuid suutsin õnneks siiski oma meistritiitlit kaitsta," võttis maailma tippu rühkiv Lõiv võistluse kokku.

Võistluse tulemused on leitavad siit.