Georgi Tunjov (valges) võitlemas endise AS Roma ja Tottenhami mängija Iago Falquega.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
13. juuli 2020, 11:59

Itaalia meedia Serie A mängu alustanud Tunjovist: pikk tee on veel minna, kuid potentsiaali on

19aastane Eesti noortekoondislane Georgi Tunjov pääses pühapäeval esimest korda Itaalia kõrgliigas algkoosseisu, kui ta koduklubi SPAL kaotas võõral väljakul 0 : 2 Genoale. Narvast pärit poolkaitsja sai sealselt meedialt väga vastandlikke hindeid.

Georgi Tunjovi koduklubi SPAL kaotas matši kindlalt 0 : 2. Algkoosseisus alustanud eestlane veetis platsil 58. minutit, mille jooksul sooritas ühe selgelt üle läinud pealelöögi.

"Noore eestlase algkoosseisu edutamine oli (SPALi peatreeneri Luigi) di Biagio poolt üllatus. Olenemata häbelikkusest näitas Tunjov ka häid liigutusi. Muidugi on tal veel pikk tee minna, kuid tal näib olevat potentsiaali," kirjutas Itaalia jalgpalliportaal Calciomercato, kes andis tema sooritusele kümne palli süsteemis 5,5 punkti. SPALi poolt said temast kõrgema hinde ainult penalti tõrjunud väravavaht Karlo Letica ja keskväljal mänginud Bryan Dabo.

Teised portaalid nii lahked polnud. Ligi tunnise mängu jooksul üritas Tunjov anda 16 söötu, millest kohale läks vaid kuus. Whoscored.com portaali põhjal oli eestlase sööduprotsent (38%) SPALi algkoosseisus alustanud jalgpalluritest selgelt kõige nigelam, sest ülejäänud mängijad suutsid passe edasi lükata vähemalt 69% täpsusega.

SPALi hädises mängus, kus sooritati vaid kolm pealelööki, Tunjovi liialt ei süüdistata. Eestlane saab erinevatelt portaalidelt enamasti hindeks 5 või 5,5 silma, millega ta kuulub keskpäraselt mänginud SPALi jalgpallurite massi. Teisalt on ka veebilehti, kelle sõnul oli ta selgelt ansamblist väljas ja kõige kehvem mees platsil.

Samas ei saanud kiita ka 58. minutil Tunjovi ja Gabriel Strefezzat asendanud Mirko Valdifiori ega Marco D'Alessandro, kelle lisandumine SPALi mängupilti paremaks ei teinud. Arvestades võistkonna lootusetut seisu ja tihedat graafikut, siis võib see Tunjovile avada ukse ka järgmistes voorudes. Kui Ferrara klubil pole enam millegi peale mängida, siis oleks loogiline anda minuteid noortele.

Muust statistikast võib välja tuua, et Tunjov üritas vastasest kahel korral mööda mängida ja korra see ka õnnestus. Vasakul äärel mänginud eestlane kaotas kahel korral palli ja kahel korral röövis ta ise selle vastaselt. Üllatuslikult lubati tal sooritada karistuslööke. Tema esimene sissekeriv tsenderdus lendas selgelt kõigist meestest üle ja otse auti. Teisel katsel suutis ta palli viia kasti, kuid seegi sooritus jäi natuke madalaks.

SPALi fännifoorumites liialt mängijatele tähelepanu ei pööratud. Kuna meeskond hoiab 19 punktiga tabelis viimast kohta ning suure tõenäosusega langetakse kõrgliigast välja, siis valitseb neis pigem leinameeleolu. SPALi järgmine mäng toimub neljapäeval, kui neile sõidab külla Itaalia suurklubi Milano Inter.