Ott Tänak Mehhiko rallil.Foto: Hyundai Motorsport
WRC
13. juuli 2020, 15:23

Kas Hyundai lõpetab Rally Estonial nukra seeria? Tänaku sõnul on seis lubav

Hyundai rallimasinad on olnud viimastel aastatel kiiretel kruusaetappidel hädas. Sellest hooajast Lõuna-Korea autosse istunud Ott Tänak loodab, et septembris toimuval Rally Estonial suudetakse Toyotale hambaid näidata.

Kiired kruusarallid on Hyundai WRC-masinate Achilleuse kand. Alates 2014. aastast pole meeskond Soome MM-rallil esikolmikusse jõudnud ja parimaks on jäänud Thierry Neuville'i neljandad kohad. Hyundai jõudis Jyväskylä teedel viimati poodiumile 1999. aastal, kui masinat roolis Alister McRae. Ott Tänak loodab Rally Estonial nukra seeria lõpetada.

Hyundai ja Tänak käisid eelmisel kuul Soomes testimas, lisaks sõitis eestlane kuu alguses Viru rallil. Saarlase sõnul tekitab kogetu optimismi.

"Õpime testides uusi asju, ehkki sõidame ühel ja samal teejupil. Kindlasti saab võistluste ajal rohkem teadmisi. Usun, et oleme päris palju õppinud. Saime rallilt head tagasiside ja seadsime auto arendamisele uued eesmärgid," sõnas Tänak DirtFishi vahendusel.

Eriti teeb eestlasele rõõmu edasiminek aerodünaamikas. 2018. ja 2019. aastal Soome ralli võitnud Tänaku hinnangul on auto võrreldes eelmise aastaga teinud sammu edasi. "Tean, et Hyundail oli eelnevalt sellistel teedel probleeme, kuid eelmine auto, millega sõitsin (Toyota - toim), töötas neil hästi. Tänu sellele on mul suunis olemas," lausus ta.

Mehe sõnul selgub siiski alles Eestis, kas Hyundai on kiirel rajal võimeline Toyotat võitma. "Ka teised tiimid töötavad ja tulevad uute trikkidega välja. Sa ei tea iial, mida oodata. Testidel ja (Viru) rallil tundsin end hästi," tõdes eestlane.

"Raske öelda, kas see on piisav. Oma eesmärgid oled saavutanud siis, kui tuled maailmameistriks."